150 millió forint összegben újulnak meg fóti utcák

150 millió forint összegben újulnak meg fóti utcák

Önkormányzati forrásból újulhat meg négy fóti utca aszfaltja, csapadékvíz-elvezetése, és járdája összesen mintegy 1.200 méter hosszúságban. A folyamatban lévő építési munkálatokat karácsony előtt megtekintette Tuzson Bence, a Pest megyei 5-ös számú választókerület országgyűlési képviselője. A beruházás állásáról Bíró Zoltán a Fidesz-KDNP önkormányzati képviselője adott a helyszínen tájékoztatást.

Bíró Zoltán elmondta: a fő feladat mind a négy utca esetében a csapadékvíz-elvezetés és a szilárd útburkolattal való ellátás volt, míg az egyoldali járdaépítés a komplex felújítás miatt került bele a projektbe. A munkálatok a téli időjárás függvényében – szakaszosan – várhatóan február végéig teljes egészében lezárulhatnak, ezáltal több száz fóti lakos közlekedése válhat könnyebbé. A projekt részeként teljes egészében megújul a Beniczky köz, a Madách utca alsó szakasza, a Tóth Árpád utca és a Kund Pál utca.

Galéria

 

A Beniczky köz 164 méter hosszúságban, 3 méter szélességben kétrétegű aszfaltburkolatot kap útszegéllyel. 145 méter hosszon megépítik a hozzá kapcsolódó egyoldali betonjárdát, aszfaltburkolattal. A csapadékvíz-elvezetésnél a föld alatti és nyílt árkos megoldást egyaránt alkalmazzák.

A Madách utca alsó szakasza 180 méter hosszúságban újul meg. Ennek során az utca 4 méter széles kétrétegű aszfalt burkolatot kap útszegéllyel, és 165 méter hosszon egyoldali járda létesül betonból, aszfaltburkolattal. A csapadékvíz-elvezetés itt is föld alatt valósul meg, illetve 264 méter hosszúságban nyílt árokban távozik az esővíz.

A 469 méter hosszú Tóth Árpád utcát, szintén 4 méter szélességben kétrétegű aszfalt burkolattal, útszegéllyel látják el. Az egyoldali járda ez esetben térburkoló kövekből, szegélyezéssel készül el, míg a csapadékelvezetést 391 méter hosszon föld alatt, illetve nyílt árokkal oldják meg.

Az önkormányzat által finanszírozott projekt keretében a Kund Pál utca 164 méter hosszúságban kap 4 méter széles kétrétegű aszfaltburkolatot útszegéllyel, míg további 190 méteren egyrétegű aszfaltszőnyeggel látják el. Az esővíz-elvezetést, illetve az egyoldali járda megépítését a korábban említett három utcához hasonlóan oldják meg.

2016. december 21.