28 férőhellyel bővült a Garas utcai bölcsőde Dunakeszin

28 férőhellyel bővült a Garas utcai bölcsőde Dunakeszin

A mintegy 40 millió forintos önkormányzati finanszírozásnak köszönhetően 28 férőhellyel bővült a Garas utcai bölcsőde Dunakeszin. A közelmúltban átadott új helyiségeket Tuzson Bence, a Pest megyei 5-ös számú választókörzet országgyűlési képviselője is megtekintette.

Dióssi Csaba polgármester a bejáráson kiemelte: a bővítés egy fél bölcsőde megépítésének felel meg. Kitért továbbá arra is, hogy bár az elmúlt években, a városban két új óvoda épült, illetve pályázati forrásból három éve egy új négycsoportos bölcsődét és gyermeknapközit is meg tudtak megvalósítani, a város számára továbbra is égető kérdés, hogy nem tudnak lépést tartani az – egyébként örvendetes – egyre növekvő gyermekszámmal. Éppen ezért egy új bölcsőde és egy óvoda létrehozásának támogatására pályázik az önkormányzat, amely a férőhely problémákon túl az óvodapedagógiai kérdéseket is kezelni tudná.

Galéria

 

Szabóné Ónodi Valéria, a Dunakeszi Óvoda- és Humán Szolgáltató Központ és Könyvtár Intézményvezetője kifejtette: örömünkre szolgált, hogy a polgármester úr felkarolta azon ötletünket, mely szerint a már nem használt főzőkonyha és raktárak helyén alakítsanak ki két új csoportszobát. Az említettek mellett elkészült egy felnőtt mosdó, felújították a mosdókat, korszerűsítették a melegítőkonyhát, átalakították a régi távfűtő rendszereket és új beépített szekrények is készültek, valamint az óvoda összes nyílászáróját kicserélték. Az önkormányzat hathatós segítségének köszönhetően új kültéri játszóelemeket is vásárolhattak, és a tervek szerint a bölcsőde udvarát is teljes egészében felújítják majd.

Tuzson Bence örömének adott hangot, hogy két csoporttal sikerült bővíteni a bölcsődét, ami által huszonnyolc család gyermek-elhelyezési problémáján tudtak segíteni. A képviselő méltatta a helyiek leleményességét, melynek köszönhetően az épület befogadóképessége hozzáépítés nélkül növekedett meg. Az országgyűlési képviselő egyúttal támogatásáról biztosította az önkormányzat további törekvéseit és pályázatait.

2016. december 21.