Vannak, akik támogatják az illegális bevándorlást Magyarországon

Vannak, akik támogatják az illegális bevándorlást Magyarországon

Világossá vált, hogy a magyar politikai ellenzék felelőtlen, akik nem hajlandók a nemzeti érdekeket figyelembe venni, és felülemelkedni a politikai küzdelmeken. Velük szemben áll egy felelősen gondolkodó kormány, amely a kötelező betelepítés elleni küzdelmet tovább folytatja – jelentette ki Tuzson Bence, november 24-én, a Dunakeszin megtartott sajtótájékoztatóján.

Pest megyei 5-ös számú választókerület országgyűlési képviselője kiemelte: a magyar kormány ezt a harcot úgy tudja tovább folytatni, hogy a brüsszeli bürokratákkal szemben továbbra is fellép a kényszerbetelepítés ellen. Ennek a veszélye ugyanis hazánkra nézve továbbra is fennáll. Déli határainkra most is és folyamatosan nyomás nehezedik a hazánkba illegálisan belépni szándékozó migránsok részéről. Ennek ellen kell állnunk. Ezért meg kell erősíteni a határőrizetet, ami folyamatban van.

„Másrészt, minden politikai színtéren fel fogunk lépni az ellen, hogy a kötelező betelepítésből uniós jogszabály legyen. A magyar kormány mindent meg fog tenni annak érdekében, hogy ez ne következzen be. Tisztában kell lennünk azzal is, hogy ha a kényszerbetelepítés bekövetkezne, akkor minden magyar településre, így Dunakeszire is osztanának migránsokat. Ez a most is már nagyban zajló németországi minta lenne. Ezt mi semmiképpen sem akarjuk, nem akarunk migránsokat Dunakeszin, Fóton, Gödön, Csömörön, Csomádon, Erdőkertesen és Veresegyházon sem. Mi azt szeretnénk, ha ezek a települések olyannak maradnának meg, amilyenek ma szeretjük, fejlődők, békések, nyugalmasak, élhetők” – mutatott rá Tuzson Bence.

002-169

A képviselő emlékeztetett arra, hogy a Pest megyei 5-ös számú országgyűlési választókerületben 35.872 ember szavazott nemmel október 2-án, arra az alapvető kérdésre, hogy Magyarországon kikkel éljünk együtt, illetve hogy Magyarországon ne legyen kényszerbetelepítés. Dunakeszin ez a szám 12.402 volt, vagyis ennyi polgár csatlakozott ahhoz az egységhez Magyarországért, akik kiálltak Magyarország mellett. „Tudnunk kell, hogy ezek a nemmel szavazók nem mind egy-egy pártnak a szavazói, hiszen ezek magyar emberek, mivel egyetlen egy pártnak – sem választókerületi, sem pedig országos szinten – sincs akkora támogatottsága, mint ahányan nemmel szavaztak a népszavazáson” – húzta alá Tuzson Bence.

Mivel a kérdés továbbra sem került le az uniós bürokraták asztaláról, ezért a következő uniós csúcson is tárgyalni akarják, így hazánknak a kötelező betelepítési kvóta elleni küzdelmet tovább kell folytatnia. E harcban jelentős segítséget nyújtott volna a kormány számára, ha az Országgyűlés úgy dönt, hogy az alaptörvényt módosítja, és belekerült volna, hogy Magyarországra idegen népesség nem telepíthető be.

A magyarországi baloldali pártok és a Jobbik azonban nem támogatta az alaptörvény módosítását. Az MSZP még a népszavazási kampány során úgy nyilatkozott, hogy a referendumot ugyan nem, de az alaptörvény módosítását támogatni fogja. De a gyakorlatban a baloldali pártok mégis kihátráltak és nem szavazták meg az alaptörvény módosítást.

A Jobbik folyamatosan változtatta az álláspontját, különböző feltételeket támasztott, és miután ezek teljesültek, mindig újabbakkal állt elő. Ennek egyszer véget kellett vetni. Ennek megfelelően Orbán Viktor miniszterelnök beterjesztette az Országgyűlés elé az alaptörvény módosítását.

A magyar ellenzék felelőtlen módon, a napi politikai érdekeik alapján, nem szavazták meg ezt a módosítást. Az ország hosszú távú érdekével ellentétben döntöttek, ami azt eredményezte – mivel ez egy 2/3-os törvény -, hogy a magyar Országgyűlés nem tudta elfogadni az alaptörvény módosítást. De a magyar kormány továbbfolytatja harcát a kötelező betelepítés ellen, hazánk függetlenségének megőrzéséért – hangsúlyozta Tuzson Bence.

2016. november 24.