A szegediek karnyújtásnyira érzékelik a migráns válságot

A szegediek karnyújtásnyira érzékelik a migráns válságot

SZEGED – Országjárás Szeged a migrációs válságot tekintve több szempontból különleges város. Egyrészt néhány kilométerre van a déli határ, másrészt, mert a város szocialista vezetésének a kormány álláspontjával szemben ellenvéleménye van a bevándorlás kérdésében – mondta el Tuzson Bence, április 19-én, Szegeden a Fidesz irodájában megtartott sajtóbeszélgetésen.

A Miniszterelnöki Kabinetiroda kormányzati kommunikációért felelős államtitkára, feltette a kérdést: Mi lesz Magyarország és az EU sorsa a következő száz évben? Erre itt és most kell felelnünk, józanul, nem rövidlátó érdekeket követve.

Meg kell védenünk országunkat, idegen, ellenséges erőktől és nem engedhetjük, hogy az EU vezetése tízezreket telepítsen hazánkba, mindenféle kontroll nélkül. Hozzátette: ezzel szorosan összefüggő kérdés, a családi otthonteremtés kormányzati támogatásának a kérdése. Mert az EU lakossága évről-évre fogy.

„Mi magyarok elkötelezettek vagyunk abban, hogy a magyar családokban egyre több gyermek szülessen és a népszaporulatot így segítsük elő, szemben a német elképzeléssel, akik bevándorlókkal akarnak javítani a népesedési mutatóikon. Ezt szolgálja az idén február közepén hatályba lépett megemelt összegű Családi Otthonteremtési Kedvezmény (CSOK) két rendelete, ami soha nem tapasztalt módon segíti a gyermekeket vállaló magyar családokat, különösen azokat, akik három, vagy több gyermeket vállalnak. Azért kaphat egy három gyerekes család négyszer több támogatást (10 millió forintot), mint egy kétgyerekes, mert a három gyermekkel már nemcsak a szülők természetes reproduktivitását érik el, hanem népszaporulatot is. Az ehhez járuló 10 millió forintos államilag támogatott hitel és az 5 milliós felső határú áfa visszatérítés már elégséges lehet, hogy egy megfelelő nagyságú lakást, vagy házat vásárolhassanak, illetve építhessenek a 3 gyerekes családok” – emelte ki Tuzson Bence.

Ezután az államtitkár aktuális migrációs és otthonteremtési témáról nyilatkozott a szegedma.hu portálnak. Az 50 milliárd forintos gazdaságélénkítési csomagról kérdezte a Panda Rádió.
A Szeged Városi TV pedig szintén a CSOK-ról faggatta Tuzson Bencét. A riporter kérdései egytől egyig provokatívak, támadóak voltak. Rögtön a nyitó kérdés is – ami az ellenzéki pártok szóvivőinek retorikájában gyakorta hallható – miszerint, „miért csak a gazdagokat támogatja a CSOK-kal a kormány?”

Tuzson Bence ezt cáfolta és levezette, miért nemcsak a módos fiatalok, hanem bárki igénybe veheti a támogatási összegeket, hiszen azokhoz nem kell önrész.

A kormányzati kommunikációért felelős államtitkárt azt követőn a dr. Kiss-Rigó László, Szeged-Csanád megyei püspök fogadta, aki egyúttal a Grosics Labdarúgó Akadémia alapítója – amely Európa egyetlen katolikus focista nevelőközpontja -, így egyebek mellett szóba került a labdarúgás és a tervezett szegedi új stadion is, melynek makettjét is bemutatta a püspök Tuzson Bencének.

2016.04.19.