A terror Európába is beköltözött

A terror Európába is beköltözött

A bevándorlás okozta terrorveszély elhárítása érdekében mindent meg kell tenni, az egyik legfontosabb eszköz az október 2-i kvótanépszavazás – mondta a kormányzati kommunikációért felelős államtitkár vasárnapi budapesti sajtótájékoztatóján.

Tuzson Bence felidézte, hogy az Egyesült Államokat 15 évvel ezelőtt, 2001. szeptember 11-én ért támadással új korszak kezdődött a terrorizmus történetében. Az utóbbi időszakban azonban Európába is “beköltözött” a terror – folytatta -, az elmúlt egy évben több mint 300 ember vesztette életét terrorcselekmények miatt a kontinensen.

Bár a bevándorlók többsége áldozat – áldozata saját kormányának, az Európai Unió hibás bevándorláspolitikájának és az embercsempészeknek -, “mégis a bevándorlással együtt a terror (…) ideköltözött hozzánk, az európai emberek közé” – fogalmazott.

A terror okát kell megszüntetni – mondta -, mert addig nincs tökéletes biztonság. Ezért szükséges a bevándorlás megállítása, aminek az egyik legfontosabb eszköze a népszavazás, így “kérünk mindenkit, hogy október 2-án mondjon nemet a kötelező betelepítésre” – fejtette ki az államtitkár, aki a kormány már meghozott intézkedései közül megemlítette többek között a fizikai és a jogi határzárat, valamint a határ élőerős biztosítását. Az október 2-i népszavazás pártpolitikai kérdések fölött álló nemzeti ügy – tette hozzá.

Tuzson Bence a sajtótájékoztatón a kormány nevében részvétét fejezte ki és segítséget ígért a Duna-Rajna-Majna-csatornán történt hajóbalesetben meghalt magyarok hozzátartozóinak.

2016. szeptember 11., Forrás: MTI, Miniszterelnöki Kabinetiroda