Ahol magyar emberek élnek, az az anyaország része

Ahol magyar emberek élnek, az az anyaország része

BUDAPEST – Lakossági fórum Megtiszteltetés, hogy Orbán Viktor személyében olyan miniszterelnöke van hazánknak, akinek mindenről van egy víziója, látása. Ezt nagyon fontosnak tartom. Mert így a kormány politikája nem sodródik a napi érdekek között – jelentette ki Tuzson Bence, április 21-én, az újbudai Fidesz alapszervezet irodájában megtartott lakossági fórumon.

A Miniszterelnöki Kabinetiroda kormányzati kommunikációért felelős államtitkárával Csernus László, a XI. kerületi önkormányzat, 10. választókörzetének önkormányzati képviselője beszélgetett.

Tuzson Bence elmondta: régi elve, hogy minden politikai döntés akkor jó, ha az emberek számára érthetően el tudjuk mondani annak célját. Ám azt is fontosnak tartja, hogy a kormány és a polgárok között kétoldalú kommunikáció jöjjön létre, vagyis a kormányzati intézkedéseknek legyen visszacsatolása, visszajelzése.

A kormány szinte minden intézkedése az elmúlt hat évben a családok támogatásáról, segítéséről, tehermentesítéséről szólt. Így történt ez a közelmúltban is, amikor jelentősen megemelkedett a Családi Otthonteremtési Kedvezmény támogatási összege.

Az Orbán Viktor miniszterelnökkel való kapcsolatáról az országgyűlési képviselő elmondta: „Megtiszteltetés, hogy olyan miniszterelnöke van hazánknak, akinek mindenről van egy víziója, látása. Ezt nagyon fontosnak tartom. Mert így a kormány politikája nem sodródik a napi érdekek között.”

A migráns válsággal összefüggésben Tuzson Bence kiemelte, hogy a magyar kormány a jó családpolitikában látja a megoldást a népességfogyás megállítására és a tendencia megfordítására, nem pedig mint a németek, akik ezt bevándorlókkal szeretnék orvosolni. Utalt arra, hogy a 80 milliós Németországban jelenleg 45 millióan dolgoznak, ám ha a jelenlegi 1,6-os népesedési ráta folytatódna, akkor 2050-re a jelenlegi felére mérséklődne a munkavállalóik száma.

Az új CSOK-kal kapcsolatos kérdésre az államtitkár azt válaszolta, hogy nagy bátorság kellett a kormány részéről egy ilyen lépéshez, mert senki sem tudta megmondani előre, hogy mennyi család veszi majd igénybe és a központi költségvetést mekkora összeg terheli majd emiatt.

„Meggyőződésem, hogy csak akkor lehet kis országunk jövőjét megmenteni, ha ki tudunk állni önállóságunk mellett. Ha saját utunkat járjuk, és nem követjük mindenben Brüsszel döntéseit. Ritkán adódik a történelemben olyan nemzeti sorsot évszázadokra meghatározó döntés, mint napjainkban a kötelező betelepítési kvóta elutasítása” – hangsúlyozta Tuzson Bence.
Emlékeztetett arra, hogy a Párizs környékén születő gyermekek háromnegyede arab és afrikai származású szülőktől születik és csupán negyede francia felmenőktől.

„Mutassuk meg Brüsszelnek, hogy nem lehet a fejünk fölött dönteni Magyarország sorsáról. Az erről szóló várhatóan ősszel sorra kerülő népszavazás ennek adhat nyomatékot és erősítheti meg a magyar kormány tárgyalási pozícióit, és érvelését az unió vezetőivel szemben. Nem könnyű a feladat, hiszen néhány hónap alatt legalább négymillió magyar embert kell mozgósítani, hogy érvényes legyen a népszavazás” – emelte ki az államtitkár.

Tuzson Bence megemlékezett híres felmenőjéről, Tuzson János honvéd alezredesről, aki Bem tábornok oldalán harcolt és Székelyföld utolsó csatáját vezette Nyerges-tetőn.

„Hiszek abban, hogy őseink kijelölik az ember életútját. Úgy vélem, hogy ahol magyar emberek élnek, az az anyaország része. Ezért is van jelentősége és ezt is jelenti a kettős állampolgárság” – mutatott rá az államtitkár.

2016.04.21.