Átadták Dunakeszi új büszkeségét, a Szent István Iskola új épületét

Átadták Dunakeszi új büszkeségét, a Szent István Iskola új épületét

A Repülőtéri úton épült meg az impozáns külsejű iskolaépület és a hozzá tartozó sportcsarnok. A 4.6 milliárd forintos beruházáshoz a pénzt az állam biztosította.

Szeptember 4-én, az avatási ünnepségen diákokkal, szülőkkel, vendégekkel telt meg a tágas sportcsarnok. Elsőként Eich László tankerületi igazgató mondott beszédet. Egy nyolc éves álom teljesült be ezen a napon, fogalmazott. „Nyolc évvel ezelőtt 259 diák járt az iskolába, most 680-an ülnek az iskolapadokba. A tantestület akkor 28 főből állt, mostanra 54-en tanítanak. Az akkori 15 osztállyal szemben jelenleg 25 osztály kezdi el tanévet”, összegezte az igazgató.

Tuzson Bence, a térség országgyűlési képviselője, kormányzati kommunikációért felelős államtitkár elmondta, hogy ez az ország egyik legtöbb gyermekeket számláló tankerülete, s ezért is fontos, hogy a 120 éves múlttal rendelkező tanintézmény új, korszerű épületben folytathatja a diákok oktatását.

Kiemelte az államtitkár, hogy 2010-hez képest már 552 milliárd forinttal több jut évente az oktatásra és ebben az évben 3,5 százalékkal nő a pedagógusok bére. Hangsúlyozta, hogy az Európai Unióban egyedülálló módon nálunk négyszázezer gyermek étkezik ingyen az iskolákban, és a kilencedik évfolyamig ingyen juthatnak tankönyvekhez a tanulók.

Galéria

 

Dióssi Csaba polgármester elmondta, hogy számára az összefogás szimbóluma az iskolaépület és a sportcsarnok. Arról is szólt, hogy a régi iskola felújításához is megkapta már az önkormányzat az egyház segítségével a szükséges forrást.

Laczkovich Krisztina igazgató asszony arról beszélt, hogy az új épülettel új időszámítás kezdődik az iskola életében. Sok dolog változik, de szeretnék megőrizni a családias hangulatot, továbbra is szeretnék szorosra fonni a tanári kar és a szülők kapcsolatát, s végezetül az új iskola nyújtotta lehetőségeket a legmagasabb szinten kívánják hasznosítani a tanulók tudásának gyarapításában.

2017. szeptember 4.
Forrás: Dunakanyar Régió, Katona István (www.dunakanyarregio.hu)