Az aláírásgyűjtéssel a magyar emberek támogatását kérjük

Az aláírásgyűjtéssel a magyar emberek támogatását kérjük

Mi azzal tehetünk a kvóta ellen, ha aláírjuk a petíciót. A kötelező betelepítési kvóták elleni fellépés nemzeti ügy, amelyet akkor vihetünk sikerre, ha mindannyian összefogunk – jelentette ki a Miniszterelnöki Kabinetiroda kormányzati kommunikációért felelős államtitkára, kedden, Barcson.

Tuzson Bence a Fidesz-KDNP lakossági fórumán, mintegy 150 érdeklődő előtt elmondta: bár a déli veszélyt elhárítottuk, most itt van egy újabb, nyugatról érkező fenyegetés, a kötelező betelepítési kvóta, ami nem más, mint kötelező betelepítés. Az aláírásgyűjtés azért is fontos, hogy ez is meggyőzze az EU döntéshozóit: a magyar kormány döntése mögött jelentős lakossági támogatás áll.

Szászfalvi László, a térség kereszténydemokrata országgyűlési képviselője az est házigazdája közölte: az itt élők emberközelből tapasztalták meg a migráns áradatot. Kiemelte: nagyon fontosnak tartja, hogy e kérdésben a magyar polgárok fogjanak össze, mert nem pártügyről, hanem nemzeti sorskérdésről van szó, amiben támogatják a kormányt. Ezt támasztja alá, hogy a választókerületben 2 hét alatt mintegy 10 ezer aláírás gyűlt össze, ám továbbfolytatják és a következő hetekben legalább még egyszer ennyi támogatót szeretnének megnyerni.

Tuzson Bence elmondta: az Európai Unió kötelezően be akar telepíteni a nemzetállamokba bevándorlókat, függetlenül attól, hogy erről mit gondolnak az emberek, vagy a nemzeti parlamentek. A kötelező betelepítési kvóta ellentétes Magyarország érdekeivel, ezért elutasítjuk. Hozzátette: beszédes tény, hogy már most is több mint 40 ezer kérelem érkezett, amely alapján Magyarországra küldenének vissza bevándorlókat, miközben valójában Görögországban léptek az EU területére.

Tuzson Bence megerősítette: a betelepítési kvóta jogtalan, ésszerűtlen, és veszélyes. Jogtalan mert a hatályos szerződések alapján Brüsszelnek nincs joga ránk kényszeríteni egy olyan megoldást, amelyet mi nem akarunk. Ésszerűtlen, mert meghívót jelent további milliók számára. Így valójában nem csökkenti a bevándorlást, hanem fokozza azt, másrészt nem oldja meg a bevándorlás problémáját, mert a betelepített bevándorlók szabadon utazhatnának Európán belül bárhová.

A kötelező betelepítési kvóta egyúttal veszélyes is, mert növeli a terrorveszélyt és a bűnözést, emellett veszélyezteti kulturális identitásunkat és alapjaiban formálhatja át gazdasági viszonyainkat.
„Ha nem cselekszünk, pár évtized múlva nem fogunk ráismerni Európára, mert településeink tele lesznek hívekkel zsúfolt dzsámikkal, míg a keresztény templomok üresen konganak majd. Ezért a magyar kormány minden eszközzel fellép ellene. Kezdeményezzük, hogy az Európai Bizottság vonja vissza a javaslatot, és jogi lépéseket is fontolgatunk, amiért nem kérték ki a nemzeti parlamentek véleményét” – mutatott rá Tuzson Bence.

Karvalics Ottó, Barcs KDNP-s polgármestere kérdésében azt feszegette, hogy a lehet-e fellépni az iszlám erőszakos térhódítása ellen az EU vezetői által tapasztalt gyenge eszközökkel fellépni?

Tuzson Bence válaszában kifejtette: Egyiptom nem mindig volt arab ország, ám az elöregedő társadalmat a fiatal arabok erőszakosan elfoglalták és elterjesztették az iszlám vallást. E példán okulnia kellene az Európai Unió vezetésének is.

„Mi magyarok kimondtuk az igazat, hogy ez a probléma valós, amivel eleinte egyedül voltunk, majd a V4-ek is csatlakoztak hozzánk. Ám a párizsi tragédiának kellett megtörténnie azért, hogy más uniós nemzetek is igazat adjanak nekünk. Meggyőződésünk szerint, a kormányoknak a polgárok véleményét kell képviselnie, ez alapján kell politizálniuk és nem ideológiák mentén” – emelte ki az államtitkár.

Jankó Szabolcs Zákány Fidesz-KDNP-s polgármestere elmondta, hogy az 1.100 lélekszámú településen az elmúlt hónapokban 135 ezer migráns haladt át. A lakosok nem akarnak migránsokat, amit jelez, hogy pártállástól függetlenül mintegy 800 aláírást gyűjtöttek a településen.