Az építőanyag kereskedők élénkülést várnak a CSOK-tól

Az építőanyag kereskedők élénkülést várnak a CSOK-tól

„Rendkívüli örömmel tölt el minket, hogy a kormány a Családi Otthonteremtési Kedvezmény (CSOK) kiterjesztésével olyan intézkedéseket hozott, aminek hatására megélénkülhet az évek óta depresszióban stagnáló építőipar. Ez pedig reményt adhat arra is, hogy építőipari anyagokat forgalmazó cégünk is 1-2 éven belül ismét magára találhat” – hangsúlyozta Juhász Attila, a Piramis Építőház Kft. tulajdonosa, 2016. április 8-án a Construma kiállításon.

A cégvezető érdeklődésünkre elmondta: a Construmán hetedik éve állítanak ki. Itt mutatják be gyártó partnereik legújabb termékeit, innovatív technológiáit.

Hozzátette: már most érződik az építtetők érdeklődésének élénkülése, alig másfél hónappal a február közepi CSOK rendeletek megjelenése után. Reményét fejezte ki, hogy az elmúlt évben lassan megindult építőipari élénkülés tovább erősödik az idén is, de leginkább majd 2017-től várják, hogy forgalmukban is jelentős ugrás következik be.

 

„Azt tapasztaljuk a környezetünkben, Gödön, Dunakeszin, Fóton, hogy olyan társasházi és családi házas beruházások indulhatnak meg a közeljövőben, amelyek egyértelműen a kibővített CSOK-nak köszönhetőek. Mi is és a helyi építési vállalkozók is fel vagyunk készülve arra, hogy a megnövekedett építési igényeket ki tudjuk elégíteni. Mi a Piramis Építőház és az ÚjHáz Centrum csoport is, szakértelmünkkel és a legmagasabb igényeket kiszolgálni képes építőanyag választékunkkal és kedvezményekkel várjuk szeretettel az építtető vásárlókat” – emelte ki Juhász Attila.

„Nagy örömmel tölt el, hogy a Pest megyei ötös választókerület országgyűlési képviselője, Tuzson Bence kilátogatott a Construmára, és jelenlétével megtisztelte standunkat, tekintettel arra, hogy cégünk meghatározó a térség építőanyag kereskedelme szempontjából. Másrészt jó érezni, hogy szívén viseli a körzetében működő, helyi építőipari kereskedés megjelenését a legjelentősebb hazai szakmai vásáron.

A tulajdonos elmondta: a Piramis Építőház Kft. 60 fős létszámmal, 2015-ben nettó 2,7 milliárd forint forgalmat bonyolított le. Becslése szerint az idén várhatóan, legalább 25 százalékos növekedésre számít, amelynek oka egyértelműen a CSOK támogatás által generált építési kedv élénkülése lesz.

A Kft. 1995-ben családi vállalkozásként alakult azzal a céllal, hogy minőségi építőanyagokat és ezekhez tartozó szolgáltatásokat kínáljon. Közel 60 ember és 13 teherautó dolgozik azon, hogy minden vevői igénynek eleget tegyenek.

Ügyfélkörük elsősorban a családi házas építtetők, társasházi beruházók. Az építőanyag kereskedelem mellett jelentős nagykereskedelmi tevékenységet is folytatunk, jelenleg három telephelyen Göd centrumában és külső részén, valamint Nagymaroson.

Termékkörük közel 100 gyártó kínálatát tükrözi és felöleli a szerkezeti házépítésekhez szükséges anyagok teljes körét. Termékkínálatuk folyamatosan bővül, és megtalálható minden, ami egy ház építéséhez, felújításához szükséges. Ezen termékekből Pest megye egyik legnagyobb raktárkészletével rendelkeznek, ezzel is biztosítva a rugalmas kiszolgálást.

A cég 2005-ben csatlakozott Magyarország legnagyobb központi építőanyag beszerzési társaságához az ÚjHáz Centrum csoporthoz, amely záloga cégük hosszú távú fejlődésének, és versenyképességének.

2013-ban megnyílt 300 négyzetméteres fürdőszoba szalonjuk, ahol a legújabb olasz trendekkel, széles termékkínálattal és óriási raktárkészlettel várják látogatóikat.

Személyes kapcsolattartóik minden építési technológiával, anyag használattal és kivitelezési tudnivalóval naprakészek. Ezen felül ingyenes fürdőszoba látványtervezéssel, házhoz szállítással, pénzügyi szolgáltatásokkal és valóban jó árakkal várják vásárlóikat!

2016.04.08.