Befejeződött az idei Iskolamosdó Felújítási Program

Befejeződött az idei Iskolamosdó Felújítási Program

GAMÁS Befejeződött az öt hátrányos helyzetű település iskoláira kiterjedt, 2016. évi Iskolamosdó Felújítási Program. Az ünnepélyes keretek között lezajlott eseményt október 19-én, a Somogy megyei Gamáson rendezték meg, ahol az egyik átadására került sor.

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma (EMMI) és az Unilever Magyarország Kft. együttműködésével lezajlott Iskolamosdó Felújítási Program során hátrányos helyzetű vidéki kis iskolák illemhelyiségei újultak meg. A munkálatok anyagi hátterét 2016-ban is a Domestos országos vásárlói kampánya alapozta meg. Ennek során immár második éve három hónapon keresztül minden Magyarországon, kiskereskedelmi forgalomban értékesített Domestos termék után 5 forint az akciónak jutott. Ennek köszönhetően mintegy 13,6 millió forint gyűlt össze.

Tuzson Bence kormányzati kommunikációért felelős államtitkár kiemelte: „Nagyon fontosnak tartom, hogy a gyerekek jó közérzettel éljék napjaikat, amihez a megújult mosdók jelentős mértékben hozzájárulnak. Kiemelném e program során az EMMI, az önkormányzatok, az Unilever és több más magáncég összefogását, ami példaértékű. Az összetartó közösségekben felnövő, boldog gyerekekből lesznek boldog felnőttek és boldog ország. Ha kisebb ügyekben nem tudunk összefogni, akkor ez a nagyobbakban sem valósulhat meg. A helyi közösségek a jövőben is számíthatnak a kormány segítségére. Remélem, ez a mosdó felújítási program jövőre is folytatódik.”

Galéria

 

Tóth Péter, Gamás polgármestere hozzátette: „Ahol a jó tetteket nem felejtik el, mindig lesznek újak. Ez egy 1956-os jelmondat átalakítása, amiben a jótettek helyén a hősök szerepeltek. Egy parányi település életében minden fejlesztés jelentős. A mi 780 fős kis falunkban ezért is vagyunk hálásak, hogy iskolánkban ezután vadonatúj mosdókat használhat 62 nebulónk. Amint látható, az iskolánk külső és belső falait tavaly egy KEOP-os pályázat által felújítottuk, míg jövőre gépészetileg is megújulhatnak az épületek. Nagy öröm és megtiszteltetés volt számunkra, hogy 2016 januárjában beválogatták az iskolánkat a mosdó felújítási program szűkebb 10-es mezőnyébe, iskolánkat a 3. helyen választották ki”.

Aranyi László, az Unilever Magyarország Kft. kategória menedzsere elmondta, hogy a cég Magyarországon három gyárában 1.500 főt foglalkoztat. Az ezekben megtermelt termékek jelentős részét exportálják. Ezen kívül is több szociális programjuk van. Számukra fontos, a higiéniára nevelés, amely a Domestos márkájukon keresztül a tisztaságban testesül meg. Tervezik jövőre is folytatni az idén sikeresen befejeződött mosdó felújítási programot.

Pálffy Zsolt, a kivitelező Market Épületszerviz Kft. ügyvezető igazgatója utalt arra, hogy a társaság az elmúlt 20 évben számos szállodát, irodaházat, lakóépületet és labdarúgó stadiont épített hazánkban. „Évtizedek óta támogatjuk az iskolákat, megszállottai vagyunk a minőségi munkának és a határidők pontos betartásának. Az idei illemhely megújítási program mind az öt helyszínén sikerült a szeptemberi iskolakezdésre elkészülni a mosdó felújítási munkálatokkal. Bízom abban, hogy ez a projekt példa lesz és még több ehhez hasonló új program indul, amelyekhez további cégek csatlakoznak támogatóként”.

2016. október 19.