Nős, 4 gyermek édesapja
2014. május 6. - Országgyűlési képviselő
2015. október 21. - Kormányzati kommunikációért felelős államtitkár

Bemutatkozás

Hiszem, hogy a közéletben csak akkor cselekszünk helyesen, ha tisztában vagyunk az alapvetésekkel. Márpedig ezek lényege, hogy a nemzeti érdeket, illetve a családok előbbre jutását kell mindig a középpontba helyezni. Ha ezt tartjuk szem előtt, jó irányba tartunk.

A hagyományok tisztelete, a keresztény kultúránk ápolása, a család iránti feltétlen szeretet és összetartás számunkra alapvető érték. A családunk az 1600-as évekig visszamenőleg tud a felmenőinkről. Közülük többen az 1848-as forradalom hősei, akik karddal a harcmezőn vagy tehetséges ügyvédként, a törvény eszközeivel harcoltak a magyar szabadságért. Tuzson János, Bem tábornok oldalán harcolt, ő vezette Székelyföld utolsó csatáját Nyergestetőn.

1972-ben születtem Budapesten. Édesanyám építészmérnök, édesapám gépészmérnök. Én az Eötvös Loránd Tudományegyetem, Állam-és Jogtudományi Karán szereztem jogi diplomát.   Erős alapokat, minden, az élethez szükséges muníciót megkaptam a szüleimtől. Mérnök emberek, és arra tanítottak, hogy bármit is csinálok, azt tegyem jól, komolyan, elhivatottan.

Feleségemmel négy gyermekünk: Barnabás (13), Emília (6), Balázs és Domokos (4) büszke és boldog szülei vagyunk.

Megtiszteltetés számomra, hogy immár 4 éve vagyok a pest megyei 5. számú választókerület (Csomád, Csömör, Dunakeszi, Erdőkertes, Fót, Göd, Veresegyház) országgyűlési képviselője. Ez idő alatt minden erőmmel azon dolgoztam, hogy az itt élők mindennapi életét jobbá tegyem azáltal, hogy a térség fejlődik, gyarapodik. Büszke vagyok arra, hogy közös munkánk eredményeként megépült a régen várt tanuszoda, iskolát, óvodát, bölcsődét építettünk és bővítettünk. Épületeket újítottunk fel, és utakat adtunk át, egészségügyi fejlesztéseket hajtottunk végre.

Sokat kell még dolgoznunk, de az már most látszik: a térségünk erősödik. Éppen ezért különösen fontosnak tartom, hogy az elért eredményeinket, a jövőnket megvédjük, településeink közösségét, az itt élő embereket, a családokat tovább erősítsük.

Nagyra értékelem és ezúton is köszönöm támogatását, a közös gondolkodást és erőfeszítést.

 

Barátsággal:

Tuzson Bence