Csomádon egészségközpontot adtak át

Csomádon egészségközpontot adtak át

CSOMÁD „Csomád példát mutat a hasonló kislélekszámú településeknek, hogyan lehet szinte önerőből létrehozni közösségi intézményeket. Minden tőlem telhetőt meg fogok tenni ezután is, hogy a falu továbbfejlődhessen – jelentette ki Tuzson Bence.

A Pest megyei ötös számú választókerület országgyűlési képviselője ezt a 170 millió forintos beruházással megvalósított új egészségközpont átadásán mondta el.

Klement János, az 1600 lelkes település polgármestere közölte: Csomád életében fontos beruházás valósult meg, ami a falukép rekonstrukciós program I. üteme. A II.-ban a jelenlegi elavult, rossz állapotú polgármesteri hivatal épületének lebontása és egy korszerű új épület megépítése következik.

Az új létesítményben helyet kapott két felnőtt, egy gyermekorvosi és egy védőnő rendelő. Emellett az épület földszintjére költözött az új postafiók is és egy fiók gyógyszertárat is kialakítottak.
Az épület tetőterében két szolgálati lakást hoztak létre, ahova átmenetileg beköltözik majd a polgármesteri hivatal.

Tuzson Bence kiemelte, hogy Csomádot joggal nevezhetjük a „tettek községének”, mert ha valamilyen fejlesztési lehetőség adódik, azt megragadják.

„Csomádnak van jövője, mert képes megújulni. Sok a fiatal, akik lehetőséget és optimális életteret látnak a faluban. A közösségnek XXI. századi színvonalú iskolája, óvodája, sportközpontja van, amihez most csatlakozott a minden igényt kielégíteni képes egészségügyi központ is. Csomád példát mutat a hasonlóan kis lélekszámú településeknek, hogyan lehet szinte önerőből létrehozni közösségi intézményeket” – emelte ki a parlamenti képviselő.

Hozzátette: a kormány kiemelten sokat tesz az egészségügyért, aminek része a béremelési program és az a mintegy 500 milliárd forint, amit az egészségügyi beruházásokra fordít. Hamarosan a főváros is kap egy modern egészségügyi centrumot.

„Csomád lakosai azért is büszkék lehetnek településükre, mert az elmúlt években nem adósodott el, így nem kapott a helyi önkormányzatok adósságkonszolidációjából, ezért a jó gazdálkodás jutalmaként 20 millió forintos állami támogatásban részesült, amit a ma átadott egészségközpontba fektettek be, a 150 millió forintos önerő mellé” – hangsúlyozta Tuzson Bence.

Az avató ünnepségen a helyi óvodások népi tánccal, míg a kisiskolások furulyakórussal és tánccal kedveskedtek az ünneplő közönségnek. Az ünnepség végén az egészségközpontot Lajtos János evangélikus lelkész áldotta meg.