Egyre nagyobb az érdeklődés a napelemes rendszerekre

Az idei Construmán a dunakeszi telephelyű Wagner Solar Hungária Kft. az MVM Partnerrel közös standon állított ki, ahol bemutattak egy napelemes autóbeállót, melynek szerves része a töltő és az elektromos autó, ami ezúttal egy nagy tetszést aratott BMW i8-as elektromos sportkocsi volt. A kiállító helyet 2016. április 8-án meglátogatta Tuzson Bence, a Pest megyei ötös választókerület országgyűlési képviselője is.

A Miniszterelnöki Kabinetiroda kommunikációért felelős államtitkára tájékozódott a társaság működéséről, és röviden beszélt a cég számára hozzáférhető állami támogatási lehetőségekről is.
A Wagner Solar Hungária Kft. 2002-ben, családi vállalkozásként kezdte meg munkáját a megújuló energiaforrások területén, mely mára egy szakértői csapattal rendelkező kisvállalkozássá nőtte ki magát. Munkájukat már több ízben is elismerték, mely ügyfeleik számára egy garancia a professzionális kiszolgálásra. Azt a célt tűzték ki maguk elé, hogy minél több háztartás és vállalkozás számára biztosítsanak energia hatékony fűtési, hűtési és áramtermelési megoldást. Az elmúlt másfél évtizedben mintegy 900 rendszert telepítettünk országszerte.

Beleznai Nándor ügyvezető érdeklődésünkre elmondta: 2009-ben költöztek jelenlegi, Dunakeszin, a Fóti út 92-es szám alatt található telephelyükre. „A kezdeti időszak nem volt könnyű, mert a környéken újként megjelent cégként meg kellett magunkat ismertetni. Azóta eltelt 7 év és elmondhatjuk, hogy a településen és országosan is ismert, elismert céggé váltunk. Elsősorban napenergia hasznosítással foglalkozunk. Az utóbbi időben rohamosan fejlődött a napelemes üzletág. Úgy tapasztaljuk, hogy erre van a legnagyobb érdeklődés” – emelte ki Beleznai Nándor.

Az ügyvezető közölte: „Vevőink igényeit figyelemmel kísérve, az évek során a napkollektor mellett más, kizárólag megújuló energiaforrást hasznosító termékcsoportot is bevezettünk. Ilyen például a napelem, a geotermikus hőszivattyú, a pellet- és fatüzelésű kazánok, kandallók, és ezek tartozékai. Szakembereink munkájának köszönhetően a környezetet kímélő és ügyfeleink komfortérzetét emelő új, komplex technológiák megismertetésében és elterjesztésében vállaltunk szerepet. Ügyfeleink nem csupán óriási pénzösszegeket spórolhatnak meg, de ökológiai lábnyomukat is csökkenthetik. A megújuló energiaforrásokat hasznosító berendezéseket rendszerbe foglaltan forgalmazzuk, így biztosított a tökéletesen összehangolt, üzembiztos működés, a maximális hatásfok, a kedvező ár, valamint az egyszerűbben érvényesíthető a garancia” – mutatott rá Beleznai Nándor.

2015-ben 800 millió forintos árbevételt ért el a társaság, ami az elmúlt évhez viszonyítva mintegy 70 százalékos növekedés. 20 fővel dolgoznak, ezen kívül 10 fő alvállalkozóval működnek együtt.
„A tegnap – április 7-én – kiírt Otthon Melege pályázatra évek óta vártunk. Ez egy olyan lehetőség, amire azt mondom, hogy egyik szemem sír, a másik nevet, mert ilyenkor, akik hallanak a pályázatról, szó szerint lerohannak minket és érdeklődnek a napelemek telepítéséről, amit szintén támogat az állami pályázat. De amiért szomorúak vagyunk egy kissé, az az, hogy csak július elsejét követően lehet pályázni, ezért az érintettek addig halasztják a vásárlásaikat. De összességében üdvözöljük a kormány döntését, mert ez a vissza nem térítendő támogatás is segít, hogy energiatakarékosabbá lehessen tenni – akár napelemes, földhős technológiákkal – a 20 évnél idősebb családi házakat. És bízunk benne, hogy ez a mi forgalmunkat is megnöveli” – emelte ki az ügyvezető.

Kifejtette, hogy a napelemes piac Magyarországon évről-évre hatványozottan emelkedik. Ezt mutatja az is, hogy azok a cégek, amelyek ezzel foglalkoznak, évről-évre megduplázzák árbevételüket. Úgy becsülte, hogy az ezzel foglalkozó magyarországi cégek forgalma összességében meghaladja éves szinten a 10 milliárd forintot.

„És hogy nemcsak bort iszunk, és vizet prédikálunk, mutatja, hogy 300 négyzetméteres dunakeszi irodaházunkban az általunk forgalmazott megújuló energiaforrásokat hasznosító termékeket telepítettük. Az épület fűtését talaj kollektoros és levegős hőszivattyúval oldjuk meg, a melegvíz-ellátást levegő-víz hőszivattyúval és napkollektoros rendszerrel biztosítjuk, kiegészítő fűtésként pellet kazánt és pellet kandallót építettünk be. Irodaházunk áramellátásához pedig a 2012-ben telepített napelemes rendszerünk járul hozzá” – emelte ki az ügyvezető.

2016.06.08.