Magyarország továbbra is elutasít minden kötelező betelepítési kvótát

Magyarország továbbra is elutasít minden kötelező betelepítési kvótát

DUNAKESZI – Országjárás Az európai migráns válsággal és a kötelező betelepítési kvótával kapcsolatos magyar döntés akár száz-kétszáz évre meghatározhatja hazánk történelmét, népünk sorsát – jelentette ki Tuzson Bence, a Pest megyei ötös választókerület országgyűlési képviselője, április 18-án, Dunakeszin, a VOKE József Attila művelődési Központban.

A Miniszterelnöki Kabinetiroda kormányzati kommunikációért felelős államtitkára, a Civil Összefogás Fórum (CÖF) országjáró eseményén kiemelte: e kérdés rendkívül aktuális, amivel kapcsolatos vészhelyzetet a magyar kormány már egy éve érzékelte és előre látta, ám az Európai Unió csak most nyitogatja szemét és kezdi felismerni a bevándorlás súlyos következményeit.

„A kérdés nem kisebb súlyú, minthogy milyen Magyarországot szeretnénk a következő évtizedekben? A kormány meg szeretné tartani azt a döntési jogát, hogy a magyar nép kikkel akar együtt élni. E tekintetben sem fogjuk feladni önállóságunkat. Ezért is fontos, hogy az e témában várhatóan idén ősszel megrendezendő népszavazás eredményes legyen, ami legalább négymillió szavazót jelentene és a többség amellett álljon ki, hogy nem kérünk a kötelező betelepítési kvótából. Ez a népfelhatalmazás pedig erősítené a kormány tárgyalási pozícióit az EU-val szemben” – emelte ki Tuzson Bence.

 

Kiszelly Zoltán politológus, a Kodolányi János Főiskola és a Századvég Politikai Iskola tanára, a CÖF országjárás állandó előadója kifejtette, hogy ennek a fórum sorozatnak éppen az a lényege, hogy szerte az országban a hallgatóságnak világossá tegyék, mennyire nemzeti sorsmeghatározó jelentősége lesz a népszavazásnak.

„Az elején szeretném tisztázni, hogy menekült az, aki az élete megtartásáért hagyja el hazáját és egy államhatárt lép át, míg, aki több államhatáron keresztül utazik a jobb élet reményében, azt migránsnak, bevándorlónak nevezzük. E tekintetben az Európai Unióba történő „népvándorlás” alanyai migránsok és nem menekültek.

A születési ráták riasztó képet festenek Európa jövőjéről: a szakemberek szerint ahhoz, hogy egy civilizáció életképesen fennmaradjon, 2,1-es népességi rátával kellene rendelkeznie. Ehhez képest az európai országokban ez a mutató mindösszesen 1,6-es, míg a muszlim országokban 3,2-es.

Azt is látni kell, hogy ha e tendencia folytatódik, az gazdasági katasztrófához vezethet. A jóléti európai államokban ugyanis zuhanó a népességfogyás, 2050-re a becslések szerint mintegy 40 millióval csökken a lakosságszám, ezzel szemben Ázsiában 1 milliárddal, míg Afrikában 1,3 milliárddal többen élnek majd” – hangsúlyozta a politológus.

Rámutatott az európai liberális baloldal hamis érvére, miszerint, „mindenkinek joga van ott élni, ahol akar”. Részben ennek a következménye, hogy az elmúlt esztendőben az EU-t elárasztotta a migránsok milliós tömege. Másrészt Kiszelly Zoltán emlékeztetett arra, hogy a közelmúlt tapasztalatai alapján a bevándorlók rendre a baloldali pártokra szavaztak, így a bevándorlókban potenciális szavazókat látnak.

„2017 az Európai Unió sorsdöntő éve lehet. Ugyanis az unió vezető államában, Németországban 2050-ig 7 millió új munkaerőre lenne szükség a gazdaság működtetéséhez. Ezt pedig a csökkenő népességükkel szemben bevándorlókkal szeretnék ellensúlyozni. Ezzel szemben áll a magyar kormány határozott, sziklaszilárd álláspontja, hogy a családok támogatásával ösztönzi a gyerekvállalást és a népszaporulatot. Örvendetes, hogy 2013 óta, a 30 éve csökkenő népességfogyás trendje megfordult, és már többen születnek hazánkban, mint amennyien meghalnak” – emelte ki a politológus.

Szőnyi Kinga, az ECHO TV műsorvezetője kiemelte, hogy a mai, már a harmadik fórum a népszavazás elősegítése érdekében. Szólt arról, hogy a muszlimok aránya némely európai államban igen magas. Így Franciaországban 9,6 százalék, Belgiumban 6, Németországban, Svédországban 5-5, míg Nagy-Britanniában 4,6 százalék. A gond az, hogy az iszlám lakosság nem akar integrálódni az adott országokba, párhuzamos társadalmak jönnek létre, és törekszenek saját törvényeik elsődlegességére a befogadó államok szabályaival szemben.

Európa városaiban mintegy 1.000 iszlám zónát tartanak nyilván, ahova nem ajánlott egy idegennek bemenni.

Az elmúlt években Európában több iszlám mecset épült, mint keresztény templom. Így számuk már meghaladta a kétezret, ám néhány éven belül ezt meg akarják duplázni úgy, hogy az elnéptelenedett keresztény templomokat foglalnák el.

„Vagyis reális a veszélye annak, hogy a gyenge, keresztény gyökereit elvesztő Európa eliszlámosodik. Ezért a kötelező betelepítési kvótát el kell utasítani! És Magyarország maradjon meg egy keresztény szigetnek Európa közepén” – húzta alá Szőnyi Kinga.

2016.04.18.