Európa nem ronthatja el a migráns probléma megoldását

Európa nem ronthatja el a migráns probléma megoldását

Az utóbbi harminc évben Európának nem volt ilyen súlyú sorskérdése mint a jelenlegi migráns probléma megoldása, amit ha elrontunk, akkor az évszázadokra változtathatja és határozhatja meg Európa jövőjét – jelentette ki Tuzson Bence, kedden, Zalaegerszegen. A Miniszterelnöki Kabinetiroda kormányzati kommunikációért felelős államtitkára országjáró körútjának következő állomásán kifejtette: a migráns kvóta elosztásával kapcsolatban rész sikert ért el Magyarország, ám az EU-Törökország megállapodás, miszerint „átemeljük az embereket EU-ba” aggodalomra adhat okot.

„Egészen friss hír, hogy a jogi határzár ellen az EU kötelezettségszegési eljárást indít Magyarország ellen. Szerencsére e témában vannak szövetségeseink, a visegrádi országok, Szlovákia, Csehország és Lengyelország. Együtt lépünk fel az EU kötelező kvótájával szemben is. A déli fizikai határzár működik. Azért kell minél több aláírás, mert az EU vezetése a választói akaratból ért” – hangsúlyozta az államtitkár.

Az államtitkár utalt arra, hogy a 60 ezer lakosú Zalaegerszegen 48 ezer választásra jogosultból eddig 12 ezer aláírást gyűjtöttek az EU kötelező migráns kvóta elosztási rendszere ellen, ami jelentős eredmény, mert a felismerték az emberek, hogy ezzel európai civilizációnkat védjük meg. Mivel a városban mintegy 20 ezer jobboldali szavazó van, így a még Karácsonyig folytatódó aláírásgyűjtésben vannak tartalékok.

Tuzson Bence kiemelte, hogy Orbán Viktor miniszterelnök már legalább nyár óta látta, hogy a bevándorlás hullám súlyos problémává válhat és hogy meg kell erősíteni Magyarországot. Ahhoz, hogy érdekeinket tudjuk képviselni az EU-val szemben, kellettek a gazdaság jó eredményei. Az adósságcsapdából az IMF karmaiból kiszabadultunk. Az embert és a családot tettük az első helyre és a magyar kormány úgy döntött, hogy adóztassuk meg a bankszektort és a dohányipart.

A munkaerő problémát az EU migrációval akarja megoldani, mi a magyar emberek foglalkoztatás növelésével.
Tuzson Bence kitért arra, hogy Magyarország versenyképességének fontos kérdése, hogy olcsón állítsuk elő az energiát. E tekintetben Paks bővítése kulcsfontosságú hazánk számára, amely a magyar villamos áramellátás 40 %-át biztosítja.

Balaicz Zoltán polgármester, a Fidesz helyi elnöke elmondta: örök igazság, hogy minden közösség úgy tud megmaradni, ha nem szakad el saját múltjától, vallásától és gyökereitől. Sajnálatosnak nevezte, hogy Norvégiában, Hollandiában és Belgiumban a migránsok szálláshelyein levették a falakról a keresztény jelképeket, illetve vita alakult ki, hogy Brüsszel főterén szabad-e karácsonyfát és betlehemi jászolt felállítani, hogy az ne sértse a többségében iszlám  hívő bevándorlók vallási érzékenységét.

A polgármester közölte: amikor a magyar történelemben jöttek a tatárok és a törökök, nem sikerült ellenállni nekik, de most van egy kiváló „Dobó István” szintű várkapitányunk Orbán Viktor, aki tudja a dolgát. Úgy fogalmazott: százévenként, ha születik egy ilyen nagy volumenű államférfi, mint kormányfőnk. Ezért kell a támogatás neki és a magyar kormánynak. Örömteli lenne a legalább 2-2,5 millió ember aláírása.