Gyürk András: Európának vissza kell találnia keresztény gyökereihez

Gyürk András: Európának vissza kell találnia keresztény gyökereihez

VERESEGYHÁZ „A jelenleg tapasztalható európai válságnak a migráció tünete csupán, nem pedig kiváltó oka. Európa igazi válsága tulajdonképpen egy identitásválságból fakad: elvesztek a lelkesítő közös európai ideák, a keresztény gyökerek, ami maradt, az a lélektelen technokraták bürokráciája – jelentette ki Gyürk András, szeptember 21-én, Veresegyházán. A Fidesz kampányfőnöke, az Európai Parlament képviselője volt a vendége, a „Védjük meg Magyarországot” országjáró fórumsorozat veresegyházi állomásának.

A 17 ezer lélekszámú Pest megyei város Innovációs Központjának Konferenciatermében, mintegy 150 érdeklődő előtt Gyürk András elmondta: Az Európai Unió rendszere napjainkban megroppanni látszik, ugyanis a migrációs válság kikezdte a biztonság ígéretét, a gazdasági válság pedig a jólét ígéretét. A jólét és a biztonság csökkenésével láthatóvá válik hova vezetett a szélsőségesen liberális politika, és Európa elkezdi keresni gyökereit. Az európai bevándorlás-politika úgy tűnik őrült beszéd, de még rendszer sincs benne.

„Nem az a kérdés, hogy mi elmegyünk-e szavazni, és behúzzuk-e a nemet, hanem, hogy másokat is meg tudunk-e erről győzni. A közvélemény-kutatások szerint a szavazók 80 százaléka nemet mondana, ha most lenne a népszavazás. De vannak, akik azt gondolják, hogy rájuk nincs szükség ahhoz, hogy eredményes és sikeres legyen, azaz többségben legyenek a NEM-ek. Ezért arra van szükség, hogy őket is meggyőzzük, menjenek el október 2-án szavazni” – emelte ki Gyürk András.

 

Elmondta, hogy 13 éve EP-képviselő, így talán hozzá tud tenni a Brüsszelről szóló terrorizmussal kapcsolatos hírekhez. „Az Európai Unió fővárosa a terror fővárosává vált, ez pedig egy »átgondolt politikai stratégia eredménye«. Brüsszel egy városrésze, Molenbeek, »dzsihadista kiképzőtáborrá« alakult, ahová »minden európai terrortámadás« visszavezethető. Ott voltam éppen az EP épületében, amikor a Molenbeek metróállomáson robbantottak. Én is szoktam járni azon az állomáson. Brüsszelben jelenleg rendkívüli katonai állapot uralkodik. A csomópontoknál katonai roham-teherautók, mindenütt négyesével járőröző rendőrök, és folyamatosan rendőr, mentő és tűzoltó rohamjárművek szirénái sikoltoznak városszerte. Molenbeek egy 6 négyzetkilométeres terület, amely néhány évtizede, egy volt szocialista polgármester idején alakult ki, amikor 20 éves regnálása alatt, 30 százalékkal nőtt az elsősorban iszlám hátterű bevándorlók száma, akik túlnyomó többsége a baloldalra szavazott, és a polgármester így őrizhette meg hatalmát két évtizeden keresztül” – mutatott rá az EP-képviselő.

A Fidesz kampányfőnöke kifejtette: október 2-án a sikeres népszavazással a kormány kezébe egy erős fegyvert tehetünk, amivel Magyarország szuverenitását megőrizhetjük Brüsszellel szemben.
„A népszavazás egyúttal településeink jövőjéről is szól. Ugyanis például Németországban elkezdődött a migránsok önkormányzatok közötti elosztása. Akarjuk-e, hogy Veresegyházra betelepítsenek bevándorlókat? Nagy a tét. Menjünk el október 2-án és szavazzunk NEM-mel” – szólította fel a jelenlévőket.

Gyürk András a nagy európai demokratákat és az EU alapító atyáit idézve megemlékezett többek között Robert Schuman méltán híres szavairól: „Európa keresztény lesz, vagy nem lesz.” A válság valódi oka, hogy az ideáit vesztett politika túszul ejtette Európát, elfoglalta a médiát és a felsőoktatást, a felelősség relatívvá vált, eljött a korszak, amikor senki semmiben sem hisz már.

Hozzátette: a nagy civilizációkat a belső bűnök, nem pedig a külsők feszítették szét. Ezért az egyetlen megoldás, hogy Európának vissza kell térnie keresztény gyökereihez. Az EU-t azonban bürokraták vezetik, akik most szembesülnek azzal, hogy EU polgárai nem akarják, amit ők. De október 2-án végre a magyar emberek elmondhatják véleményüket.

„Október 2-án Európa és a világ Magyarországra fog figyelni. Komoly lehetőségünk lesz arra, hogy az EU történelmét befolyásolhatjuk, így e tekintetben fordulópont lehet a magyar nép világos NEM-je, amelynek meggyőződésem szerint komoly következménye lesz az unió döntéshozatalára is” – hívta fel a figyelmet Gyürk András.

Tuzson Bence kiemelte: Ritkán adódik egy nép életében olyan döntés, ami évszázadokra kihat. Minden más politikai, vagy gazdasági döntés módosítható, ám a migrációval kapcsolatos döntés utóbb nem változtatható meg.

Egy kérdező felvetette: többen érvelnek azzal, hogy minket, magyarokat 1956-ban befogadtak a világ különböző országai, most pedig mi nem akarjuk a közel-keletről és Afrikából érkező migránsokat befogadni.

Gyürk András szerint 1956-tal összemosni a másfél éve zajló „népvándorlást” méltatlan elődeink emlékéhez. Akkor nagyapáink, apáink korosztályához tartozó kivándorlók hónapokat, olykor éveket vártak egy ausztriai, Bécs melletti zárt menekülttáborban fegyelmezetten, hogy bevándorlási kérelmeiket a befogadó országok elfogadják. A jelenkor bevándorlói viszont keresztül-kasul jönnek-mennek Európában és elégedetlenül követelőznek.

A migrációs krízis napjaink legmeghatározóbb problémája, amelyre a ködös javaslatok, átgondolatlan tervek helyett a valódi tettek jelenthetnek megoldást. A magyar kormány meggyőződése, hogy az október 2-i népszavazás a válság kezelésében óriási súllyal van jelen. Mi, magyarok mindig népszavazáson döntöttünk a jövőnket érintő legfontosabb ügyekben. A népszavazás a legjobb módja annak, hogy üzenetet küldjünk Brüsszelnek: ez így nem mehet tovább. Éppen ezért rendkívül fontos, hogy a magyar emberek a lehető legnagyobb számban vegyenek rajta részt, hogy felelősségünk tudatában mindnyájan NEM-mel szavazzunk a brüsszeli betelepítés-politikára.

2016. szeptember 21.