Házasság Hete: Szilárd családokra lehet felépíteni az erős nemzetet

Házasság Hete: Szilárd családokra lehet felépíteni az erős nemzetet

A szeretet, hit és hűség a házasság alapértékei. Akkor lesz boldog a család, ha a szülők képesek ezeket az értékeket sugározni a gyermekeik felé – jelentette ki Tuzson Bence, vasárnap, a Házasság hete Dunakeszin megtartott megnyitó ünnepségén, amely rendezvényt a témában meghirdetett fotópályázat díjátadásával zárták.

A Miniszterelnöki Kabinetiroda kormányzati kommunikációért felelős államtitkára, a Pest megyei ötös választókerület országgyűlési képviselője idézte az Újszövetségből, Szent Pál apostolnak az 1. Korinthusiakhoz írt levél 13. fejezete első versének részletét: „ha szeretet pedig nincsen én bennem, olyanná lettem, mint a zengő érc vagy pengő cimbalom.”

„A házasság nehéz napjait a hit és szeretet gyakorlásával lehet átélni. Sokan mondják, hogy a házasság csak egy papír. De meggyőződésem, hogy a szeretet misztériuma igazából egy egymásnak elkötelezett férfi és nő házasságában bontakozhat ki” – emelte ki a képviselő.

Hozzátette: bár a meghívást nagycsaládosként kapta, de politikusként nagyon örül annak, hogy részese lehet a jelenkor trendfordulójának, miszerint 2015-ben 17 százalékkal nőtt a házasságkötések száma.

„A kormány a gyermekeket vállaló családokat emeli középpontba, amikor jelentős pénzügyi segítséget nyújt az otthonteremtéshez. Különösen a 3 vagy több gyermekesek támogatása jelentős új lakás esetében, a 10 milliós támogatással + a 10 milliós kedvezményes hitellel + az 5 milliós áfa visszatérítéssel” – hangsúlyozta az államtitkár.

Tuzson Bence, Tandori Dezső költő szavaival fejezte be beszédét: „Meghalni se kéne külön. Annyira együtt vagyunk.”

Az idén már kilencedik alkalommal rendezik meg Magyarországon a Házasság hete programsorozatot keresztény egyházak és civil szervezetek összefogásával, február 7. és 15. között. Ezúttal az eseménysorozat mottója „A szeretet: szenvedély és döntés”. A program országszerte, több mint kétszáz eseményt foglal magába.

A rendezvény alkalmából Dunakeszi Város Önkormányzata fotópályázatot is hirdetett  a „Tudsz jobbat? Család.” téma feldolgozására. Az értékelés és díjazás korosztályonként történt, a beküldött pályamunkákból készült kiállítást a Kőrösi Csoma Sándor Általános Iskola aulájában, a megnyitó helyszínén lehet megtekinteni. A kiállítást Peti Sándor, a Dunart elnöke, fotóművész nyitotta meg.

Zongorán közreműködött a Farkas Ferenc Alapfokú Művészeti Iskola két leánynövendéke, akik egy Liszt, illetve egy Chopin darabot adtak elő.