Idén is nívós rendezvényekkel ünnepelték Dunakeszit

Idén is nívós rendezvényekkel ünnepelték Dunakeszit

Sárkányhajtó versennyel, erőpróbákkal, koncertekkel és a város tortájával ünnepelték a dunakesziek a település várossá válásának negyvenedik évfordulóját. A többnapos rendezvénysorozaton részt vett Tuzson Bence, a térség országgyűlési képviselője is, aki nemcsak a díjak kiosztásában, hanem az ízletes torták felszolgálásában is segédkezett.

Az idén negyven esztendős Dunakeszi mondhatni az „ünnep városává” avanzsált, hiszen a helyi önkormányzat egész évben ingyenesen látogatható, minőségi kulturális, sport- és egyéb rendezvényekkel igyekszik megajándékozni a lakosságot. Ennek az egész éven át tartó rendezvény-kavalkádnak az egyik központi eseménye a Dunakeszi Feszt, amelynek programjait immáron hetedik alkalommal élvezhették a látogatók.

Galéria

 

A fesztivál a Kistérségi Sárkányhajó versennyel vette kezdetét – a kétezer méteres távon Dunakeszi, Göd, Mogyoród és Szigetmonostor légiói mérhették össze erejüket és tudásukat. Gigászi küzdelmek után a kupát a Dunakeszi Légió szerezhette meg, maguk mögé utasítva a gödiek csapatát. A dobogó harmadik fokára pedig az idén először versenyző szigetmonostoriak állhattak fel. A díjátadót kellemes hangulatú, ingyenes koncertek követték.

A második nap az egyéni megmérettetéseké volt: a résztvevők többek között falmászásban, szkanderben, kötélhúzásban mutathatták meg, hogy mire képesek. Az összesített eredmények alapján a Vándorkupát idén a mogyoródi csapat vihette haza. Őket a dobogón a dunakesziek, majd pedig a gödiek követték. Az eredményhirdetési ceremónián az érmeket és a kupát Tuzson Bence, a térség országgyűlési képviselője, kormányzati kommunikációért felelős államtitkár, valamint Dióssi Csaba, Dunakeszi város polgármestere adta át.

A Dunakeszi Feszt zárónapját egyúttal az édesszájúak ünnepének is nevezhetnénk. A résztvevők ugyanis itt kóstolhatták meg a Város tortája pályázat díjnyertes alkotását, a Kun Cukrászműhely Dunakeszi címerével és zászlajával díszített tortaremekét. Az önkormányzat gondoskodott arról, hogy mindenkinek jusson a finomságból. A közel 3500 szelet tortát Dióssi Csaba polgármester, Erdész Zoltán alpolgármester, Tuzson Bence országgyűlési képviselő, Csoma Attila önkormányzati képviselő és Sipos Dávid, a polgármesteri kabinet vezetője osztotta ki az ünneplő közönségnek.

2017. szeptember 10., Forrás: Dunakanyar Régió
Fotók: Ligeti Edina, Vetési Imre