Két új sportpályát kaptak a dunakeszi óvodások

Két új sportpályát kaptak a dunakeszi óvodások

Az Ovi-Sport Alapítvány támogatásával épült meg a létesítmény az Alagi és a Gyöngyharmat tagóvodában

Dunakesziben már nem ismeretlen az Ovi-Sport Közhasznú Alapítvány neve, hiszen a város iskoláskor előtti intézményei kiváló együttműködést alakítottak ki a szervezettel, amelyet Buzánszky Jenő, a legendás Aranycsapat jobbhátvédje alapított 2011-ben. Azóta országszerte már csaknem 300 óvoda csatlakozott a programhoz, s így több tízezer gyermeknek teremtették meg a megfelelő körülményeket a mindennapos mozgáshoz.

Dunakeszin korábban 2014-ben az Eszterlánc óvodában, 2015-ben pedig a Piros és a Játszóház Óvodában adtak át egy-egy kisméretű műfüves pályát a közhasznú szervezet támogatásával, most pedig az Alagi és a Gyöngyharmat tagóvodába járó gyermekek kaptak ugyanilyen létesítményt, amelynek felavatásán részt vett Tuzson Bence, a Pest megyei 5. számú választókerület országgyűlési képviselője, Dióssi Csaba, Dunakeszi polgármestere, az Ovi-Sport Közhasznú Alapítványt pedig Pál Dávid képviselte. A most felavatott két létesítménnyel együtt tehát immár öt ovisport pályája van a városnak.

 

Az Ovi-Sport Program három fő részből áll: elsődlegesen az ovisport pályából, az ahhoz tartozó eszközkészletből, valamint a kapcsolódó óvodapedagógusi képzésből. A pálya mérete 6×12 méter, műfűvel borított, multifunkcionális, kifejezetten a gyerekek igényeihez fejlesztették ki. A töltetlen műfű, a kapuk, a kosárpalánk, valamint a kifeszíthető háló többféle sportág alapjainak elsajátítását teszi lehetővé a gyermekek számára, így például kézilabdázhatnak, kosárlabdázhatnak, focizhatnak, tollaslabdázhatnak, teniszezhetnek, de sok egyéb mozgáskoordináció-fejlesztő játékokra is lehetőségük nyílik.

Az Ovi-Sport Programra önkormányzatok, egyházak, óvodák pályázhatnak, az önrész mértéke minden évben változik – az idén 2.850.000 forint –, s ehhez, a program kivitelezéséhez szükséges fennmaradó részt az Ovi-Sport Közhasznú Alapítvány gyűjti össze olyan cégektől, amelyek a társasági adójuk egy részét sportcélra ajánlják fel.

2017. október 2.