Kocsis Máté: A kényszerbetelepítés helyett a határok védelmére van szükség

Kocsis Máté: A kényszerbetelepítés helyett a határok védelmére van szükség

VERESEGYHÁZ Kis ország lévén, politikai érdekérvényesítő képességünk csekély az Európai Unióban. Egy dolog maradt a kezünkben, a demokrácia fegyvere: a népszavazás. Aki elvitatja tőlünk a jogot – mint a magyar baloldali ellenzék -, hogy kikkel akarunk élni, az fél a nép akaratától – jelentette ki Kocsis Máté, Józsefvárosi polgármester, a Fidesz budapesti elnöke, szeptember 14-én, Csömörön.

A fideszes politikus Tuzson Bencének, a Pest megyei ötös számú választókerület országgyűlési képviselőjének volt a vendége, a „Védjük meg Magyarországot” országjáró lakossági fórumsorozat csömöri állomásán.

A helyi Petőfi Sándor Művelődési Ház különtermét zsúfolásig megtöltő, csaknem száz érdeklődő előtt Tuzson Bence elmondta: ritkán adódik ilyen súlyos döntés egy ország életében, mint az október 2-i kvótareferendum, ami 100-150 évre meghatározhatja az ország életét. Sorsfordító tétje van annak, hogy most a magyar emberek többsége nemet mondjon a kényszer betelepítésre.

„Ennél fontosabb kérdés most nem lehet a magyar nemzet előtt. Mert lehet vitatkozni napi kérdésekről, de ebben a nemzeti ügyben nem szabadna, hogy legyen pártpolitikai vita. Ez nemzeti sorskérdés. Ami alapjaiban támadja nemzetünk fennmaradását, kultúráját, keresztény hitét. A meggyőződésem szerint sikeres népszavazás komoly felhatalmazást ad a kormánynak arra, hogy Brüsszelben képes legyen erővel fellépni. A brüsszeli bürokraták már döntöttek, kérdés: mi magyarok meg tudjuk-e ezt állítani? Minél többen mondanak nemet a kényszerbetelepítésre, annál könnyebb lesz megvívni a csatát a kormánynak az EU vezetőivel” – emelte ki a kormányzati kommunikációért felelős államtitkár.

 

Kocsis Máté kifejtette: a tavaly tavasszal elkezdődött példátlan migrációs hullámmal 1,5 millióan érkeztek Európába, többségük a nyugat-balkáni útvonalon és látható, hogy a bevándorlás utánpótlása szinte korlátlan. A közel-keleti bevándorlók megítélése is borzasztóan nehéz, mert szinte lehetetlen szétválasztani ki a menekült, ki a gazdasági bevándorló és ki a gonosz céllal érkezett terrorista. A VIII. kerületi polgármester hozzátette: Brüsszel elhibázott válasza, hogy határvédelem helyett kényszerbetelepítést kíván elérni, kvótacsomaggal, vagyis a tagállamok közötti bevándorlók kötelező szétosztásával. Ráadásul pénzbüntetést és a támogatások megvonását helyezték kilátásba a kényszerbetelepítést elutasító országokkal szemben.

„Ezt tetézi Brüsszel olyan intézkedésekkel, mint a családegyesítések megkönnyítése, aminek lényege, hogy már az oldalági kapcsolatokat is ide sorolják, nemcsak az egyenes ági rokonságot. Ám ki tudná hitelesen eldönteni, hogy a migránsok ki-kinek a rokona, amikor az emberek nem rendelkeznek hiteles iratokkal, így házassági anyakönyvi kivonattal sem. Mindez pedig nem a biztonság irányába viszi Európa életét” – mutatott rá Kocsis Máté.

Elmondta azt is, hogy csak népszavazással állíthatjuk meg Brüsszelt, amely ebben a kérdésben nem kérte ki a magyarok véleményét sem, és megkerülte a nemzeti parlamenteket. A kormány azért kezdeményezett népszavazást, mert ez a lehető legdemokratikusabb eszköz. „Brüsszel hamis érvek tömkelegével próbálja a kényszerbetelepítést megindokolni. De világosan látnunk kell, hogy ezekkel szemben mi a valóság. Európában már most is 22 millió munkanélküli van. Minden második fiatal állástalan. Több száz „no-go” zóna alakult ki Európa nagyvárosaiban. Ezek a területek több évtizede jöttek létre, ahova a rendőrök sem mernek bemenni, és ahol párhuzamos társadalmak alakulnak ki. És egyre több a nők elleni támadás, ami az iszlám kultúra férfiközpontúságával magyarázható és a másik nem alacsonyabb rendűnek tekintésének a rossz gyümölcse. Egyértelműen kijelenthető, hogy az elsősorban iszlám hátterűek nem akarnak integrálódni a befogadó országba, hiába szeretnék ezt a nyugat-európai politikusok. Kijelenthető, hogy ez az integrációs politika kudarca” – húzta alá a fővárosi Fidesz elnöke.

Kocsis Máté emlékeztetett egy másik brüsszeli hamis érvre, miszerint: a jövő a multikulturális társadalomé. „A politikai korrektség a világ legnagyobb cenzúrája, valakik eldöntik, miről nem lehet beszélni, miről igen. Kölnben például 5 napig titkolták el a terrorista bűncselekmény sorozatot. Nekünk viszont a probléma lényegéről és egy átfogó európai megoldásáról kell beszélnünk”.

Utalt egy újabb hamis brüsszeli vélekedésre, miszerint a bevándorlás nem függ össze a terrorizmussal. A valóság ezzel szemben pedig az, hogy a terroristák kihasználják az ellenőrizetlen migrációs hullámot. Az EU-nak a kényszerbetelepítés és az ez ellen tiltakozó tagállamok fenyegetése helyett inkább azzal kellene foglalkoznia, hogyan különbözteti meg a valódi segítségre szorulót a migránstól.

„Megszületett megoldásként a magyar javaslat, a Schengen 2.0. Ami közös külső határvédelmet, akár közös hadsereget is jelenthet, ami a problémát az EU határán kívül kezeli. És alapvetően a terroristákat ki kell szűrni. Hány embernek kell még meghalnia, hogy rájöjjenek, rosszul kezelik az illegális bevándorlást? – tette fel a költői kérdést a politikus. Kocsis Máté felhívta a figyelmet arra is, hogy Magyarország nem ellensége az EU-nak, hiszen annak jövője miatt építő javaslatokat tett. Hazánk azt is javasolta, hogy az EU-n kívül bírálják el a menekülteket és küldjék vissza az első biztonságos országba. A visegrádi négyek együttműködése e tekintetben példaértékű. Rendőri erőket is küldtek déli határainkhoz. Jó tudni, hogy a bajban nem maradtunk egyedül. Nekünk történelmi hagyományaink miatt is fontos, hogy ne legyen kényszer betelepítés.

„Modernkori népvándorlásnak vagyunk tanúi, ami magában hordozza a valódi menekülteket, a gazdasági migránsokat, továbbá a nagyszámú terroristát. Elfogadhatatlan, amit Brüsszel akar ráerőltetni a tagállamokra. Hogy ne mi magunk dönthessünk, kikkel akarunk élni. Ez a nyugat-európai politikusok felelőtlensége. Ezért kényszerbetelepítés helyett, a határok védelmére van szükség. Ezt példázza, hogy működik a magyar déli határzár. És ugyanakkor megfigyelhető, hogy az EU polgárai egyre inkább már az unió vezetőit okolják a kialakult helyzetért” – közölte Józsefváros első embere.

Idézte Orbán Viktor miniszterelnököt: „A segítséget vigyük oda, ne a bajt hozzuk ide”. Ezt példázza, hogy kormányzati segítséget nyújtunk a karitatív szervezeteknek. Több száz magára hagyott menekült gyermeket fogadtunk be. Célzott támogatást nyújtottunk a válság sújtotta térségeknek. Ezek összege az 1 milliárd forintot meghaladta. Ezt egészíti ki, hogy a magyar kormány segítséget nyújt a világban – elsősorban a közel-keleten – üldözött keresztény közösségeknek. A saját biztonságunkat pedig óvjuk.

Kis ország révén, politikai érdekérvényesítő képességünk is csekély az Európai Unióban. Egy dolog maradt a kezünkben: a demokrácia fegyvere a népszavazás. Aki elvitatja tőlünk a jogot – mint a magyar baloldali ellenzék -, hogy kikkel akarunk együtt élni, az fél a nép akaratától, sőt az retteg a néptől is. A politikai baloldal fél. Pedig előbb utóbb a népnek lesz igaza. Miért ne legyen előbb?

„A magyar baloldal egyértelműen bevándorláspárti. A külhoni magyarok állampolgárságára pedig korábban nemet mondtak. 2007-ben 1 millió bevándorlót telepítettek volna be. Elfogadhatatlan, hogy a népszavazás bojkottjára szólítanak fel. Mit is mondott Gyurcsány Ferenc, a DK elnöke? „Magyarország nemcsak képes befogadni embereket, de jól is jár az ide érkező szakemberekkel.” Demokratikus Koalíció néven csinált pártot, és a legdemokratikusabb intézmény, a népszavazás ellen beszél. Sajnálatos, hogy egy nemzeti ügyben nem tudunk közös nevezőt kialakítani. Pedig nem kisebb a tét, mint hogy Európa megőrizheti-e integritását, történelmét, keresztény hitét, valamint kultúráját. A népszavazás nemzeti ügy. Nem a pártokról szól, hanem nemzetünk jövőjéről. A tét az, hogy meg tudjuk-e védeni közösségeinket és meg tudjuk-e erősíteni biztonságunkat.

Szita Károly, Kaposvár polgármestere vezetésével, elindult egy mozgalom: „2000 magyar település a bevándorlás ellen”. Ki akar a szomszédjában egy iszlám kultúrájú migránssal élni? Ezért az október 2-i népszavazás egyúttal a 3.200 magyar település helyi népszavazása is lesz egyúttal. Akarnak-e Önök Csömörre illegális bevándorlókat, akiknek szándékai tisztázatlanok? – tette fel a kérdést a hallgatóságnak Kocsis Máté.

„Józsefvárosi polgármesterként sok nációval együtt tudok élni a VIII. kerületben, mégis egyesek kirekesztéssel vádolnak. Ha most igent mondanánk a kényszerbetelepítésre, ugyan ki tudná garantálni, hogy gyermekeink keresztény kulturális közegben nőhetnek fel. Hála Istennek, még jókor, időben felismertük a problémát, ezért arra bíztatok mindenkit, hogy október 2-án nemmel szavazzon a kényszerbetelepítésre” – fejezte be előadását Kocsis Máté.

2016. szeptember 14.