Közvetlen terrorveszély nincs Magyarországon

Közvetlen terrorveszély nincs Magyarországon

FÓT – Polgári Esték. A déli határzár jól működik, ám ettől függetlenül a terrorelhárításnak résen kell lennie. Hazánk egyelőre a terrorizmus szempontjából biztonságosnak nevezhető – jelentette ki George Spöttle, csütörtök este Fóton. A biztonságpolitikai szakértő az V. Polgári Est rendezvényén beszélgetett annak házigazdájával, Tuzson Bencével, a Miniszerelnöki Kabinetiroda kormányzati kommunikációért felelős államtitkárával, aki egyúttal a térség országgyűlési képviselője is.

A német édesanyától és marosvásárhelyi magyar édesapától származó 53 éves egykori Bundeswehr katona elmondta, hogy Magyarországon nem tudnak alvó terrorista sejtekről, akik veszélyt jelentenének a magyar emberekre.

George Spöttle úgy véli, hogy a titkosszolgálatok, a katonai elhárítás és a Terrorelhárítási Központ (TEK) nagy valószínűséggel fokozottan figyelik az itt élő muszlim közösségeket. E szervezetek profi módon látják el munkájukat, meglehet bennük bízni.

A szakértő úgy látja, hogy a dzsihádisták fő célpontja a terrorcselekmények végrehajtására vélhetően Németország lesz, ám várhatóan nem a közeljövőben, mert ha okosak, megvárják, hogy még többen legyenek. Szerinte nagy durranásra készülnek, tavasz óta pedig azzal fenyegetőznek, hogy lesz európai szeptember 11. is.

A Közszolgálati Egyetem docense szólt arról is, hogy az iszlám egy katonai jellegű vallás, és mivel ők úgy vélik, hogy Isten legutoljára a VII. században Mohamed prófétának nyilatkoztatta ki magát, így jelenleg az iszlám tanok vannak érvényben – ez a legutolsó parancs – és nem a kétezer éves keresztény, vagy a háromezer esztendős zsidó vallás tanításai.

George Spöttle kifejtette, hogy az embercsempészet a drogkereskedelem után az egyik legjövedelmezőbb üzlet. A hiszékenység e vámszedői hamis jólétet sugalló fotók segítségével könnyen elhitetik az analfabéta többséggel, hogy10 ezer euróért eljuttatják őket Németországba, ahol ezt a pénzt néhány hónapi munkával meg is kereshetik.

„Hogy honnan van a migránsoknak ennyi pénzük, értékes okostelefonjaik, tabletjeik? Értéktelen házaik eladásából – amint állítják sokan – bizonyára nem. Saját tapasztalatból és nyomozati felderítésekből tudom, hogy a migránsok Szaud Arábiából származó 1000 dolláros átutalásokat vesznek fel bank automatákból, amint elérnek egy-egy európai várost. Sok a kérdőjel! De egyértelmű, hogy a módosabb arab országok nem szeretnék ha nincstelen tömegek özönlenék el területüket, amit alátámaszt az is, hogy miközben Németországban jelenleg már mintegy 1 millió közelmúltban érkezett migráns tartózkodik, addig Szaud Arábia mindössze hármat fogadott be” – hangsúlyozta a szakértő.

Hozzátette: érthetetlen Angela Merkel német kancellár korábbi kijelentése, miszerint határtalan mértékben befogadnak menekülteket. Ebből pedig képtelen kihátrálni.
„De a szavazók nem hatalmazták fel arra Merkelt, hogy muszlimok millióit engedje be az országba. A jelenlegi egymillió migráns napi élelmezése, gyógykezelése és lakhatása így is már körülbelül napi 40 millió eurójába kerül a német adófizetőknek. Ráadásul Merkelt sokan hazaárulónak tartják, mert úgy vélik, hogy fontosabbnak tartja a jött-menteket, mint a németeket” – mutatott rá George Spöttle.

Tuzson Bence megjegyezte, hogy a magyar kormány egy erős nemzeteken alapuló szilárd Európai Uniót szeretne és nem egy gyenge, identitását vesztett népek alkotta masszát, amelyben nem lesz magyar és német, hanem csak európai.

„Hogy milyen jelenleg Orbán Viktor kormányfő megítélése Németországban? Nos, több német barátom arra kér, hogy adjuk őt néhány hónapra kölcsön, hogy náluk is kemény kézzel megoldja a migráns kérdést, amint tette azt Magyarországon. Azt tapasztaltam, sokan úgy gondolják, hogy az egyetlen megoldás a migráns válságra az, amit, és ahogyan a magyarok csináltak. Orbán Viktor megítélése pedig Ausztriában és Németországban is jelentős mértékben javult az elmúlt hetekben” – hangsúlyozta George Spöttle.

A migráns áradatot úgy tűnik megállítani nem lehet. A becslések szerint 4 milliónyian vannak úton Európa felé. Utalt arra, hogy Horvátországban és Szerbiában több tízezres migráns tömeg rekedt meg. Egyelőre nehéz megjósolni, mi lesz, ha ezek megindulnak Magyarország felé. Vajon a déli határunkon felállított kerítés bírja e majd? A következő napok eldöntik, hogyan alakul a migráns helyzet a térségünkben.

George Spöttle felhívta a figyelmet arra is, hogy a mohamedán emberek sokasodnak és szaporodnak, nem ritka a 6-8 családonkénti gyermek. Ahogyan a muszlimok fogalmaznak: „Asszonyaink méhével fogjuk elfoglalni Európát.”

Tuzson Bence ezzel összefüggésben közölte: a magyar kormánynak kiemelt célja, hogy a hazai népszaporulat emelkedjen, ezt pedig a támogatási rendszer emelésével, továbbá adózási kedvezményekkel kívánja serkenteni.