Lovas eszközöket adományozott a fóti Lovasterápiás Központnak Tuzson Bence

Lovas eszközöket adományozott a fóti Lovasterápiás Központnak Tuzson Bence

FÓT Lovas eszközöket adományozott a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat fóti Lovasterápiás Központjának Tuzson Bence a körzet országgyűlési képviselője. Az eszközöket a fóti központban vették át a gyerekek. Az eseményen részt vett Lévai Anikó is, aki a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat alapító tagja.

A sérült – értelmi, lelki és mozgásukban korlátozott – gyerekek gyógyulását segítő központ 1 millió forintértékben kapott olyan lovas felszereléseket, amelyek elsősorban a gyerekek biztonságát szolgálják. A négygyermekes Tuzson Bence az átadáson kiemelte a felelősség fontosságát, és azt, hogy aki a közéletben tevékenykedik, és a jövőről beszél, az a gyermekekről szól, hiszen a jövő tőlük függ.

A kormányzati kommunikációért felelős államtitkár kiemelte: képviselőként a saját választókerületéért is felelősséget kell viselnie, a beteg gyerekekkel foglalkozó fóti Lovasterápiás Központ pedig rendkívül fontos szerepet tölt be. Mint hangsúlyozta, magától értetődő volt, hogy olyan intézmény kapja ezt az adományt, amely nagyon sokat tesz a gyerekekért.

 

„Amikor az ember felnő és gyerekei lesznek, akkor az emberben legbelül valami megváltozik. Nekem négy gyermekem van, és ha rátok, beteg gyermekekre nézek, akkor az is eszembe jut, hogy ez akár megtörténhetne a saját gyermekeimmel is. Ha országunk jövőjéről beszélünk, akkor ti lesztek azok, akik majd 15-20 év múlva átveszitek tőlünk a staféta botot és fogjátok irányítani nemzetünket. Országunk vezetése pedig akkor cselekszik jól, ha munkája, törekvései arra irányulnak, hogy a családok vállaljanak minél több gyermeket, és így gyarapodjon nemzetünk. Kormányunk minden döntésének – akár adóról, költségvetésről, fejlesztésekről beszélünk – középpontjában a családpolitika áll.

Ám én aki, a közéletben dolgozom, olykor nemtelen támadásoknak is ki vagyok téve, mint ahogy ez történt velem néhány éve. Nekem kötelességem volt védekezni, főleg, mert olyan dologgal vádoltak meg, amihez semmi közöm sincsen. A bíróság az Együtt támadásával szemben fél évvel korábban nekem adott igazat, és jogerősen 1 millió forint kártérítést ítélt nekem, amiért Szigetvári Viktor, az Együtt elnöke megsértette a személyiségi jogaimat hazug állításaival. Úgy döntöttem, hogy ezt az összeget teljes egészében erre az adományra fordítom” – emelte ki Tuzson Bence.

Az államtitkár hozzátette: remélem, hogy mindazokkal a tárgyakkal, amik itt láthatók az asztalon, én is hozzá tudok járulni a gyerekek gyógyulásához, fejlődéséhez. Azért, hogy ti és a többi itt gyógyuló több ezer gyermek boldogabb lehessen, és Magyarországnak, ezáltal is boldogabb jövője lehessen.

Bozori Gabriella, a Magyar Lovasterápia Szövetség ügyvezető alelnöke az átadáson elmondta: elsősorban a gyerekek biztonságát szolgáló lovas felszereléseket kaptak, például lovas kobakokat, a legmodernebb technológia szerint készült, eséskor felfújódó mellényeket. De vannak olyan felszerelések is, amelyeket a gyerekek használnak a terápia, a foglalkozások, és a kiképzések során, illetve olyanok, amelyeket kimondottan a terápiás lovak használnak, lóápoló felszerelések, hevederek, ostorok, valamint futószárak.

Bozori Gabriella emlékeztetett arra, hogy a fóti Lovasterápiás Központ 2000-ben kezdte meg működését, és a kezdeti időszak a feltételek megteremtéséről szólt. Hozzátette: ma már hetente több mint száz gyerek jár a foglalkozásokra.

2016. szeptember 23.