Magyarország élén egy cselekvőképes miniszterelnök áll

Magyarország élén egy cselekvőképes miniszterelnök áll

„Orbán Viktor a migráns válság kiélezett helyzetében megmutatta, hogy Magyarország élén egy cselekvőképes miniszterelnök áll, aki határozottan és jól meg tudja oldani a problémákat. Bebizonyította, hogy olyan államférfi, aki az éles helyzetekben is jó döntéseket tud hozni. Ez pedig az emberek szemében még hitelesebbé teszi – jelentette ki Tuzson Bence, a Miniszerelnöki Kabinetiroda kormányzati kommunikációért felelős államtitkára szerda este, Szentendrén. Az államtitkár a helyi Fidesz alapszervezet meghívására tartott tájékoztatást aktuális politikai kérdésekről.

Tuzson Bence megállapította, hogy a magyar kormány határozottan és időben fel tudott lépni és meg tudta akadályozni, hogy a menekültek tízezrei átvonuljanak az országon. Ez által Orbán Viktor még ismertebbé vált Európában.

A kialakult kritikus helyzet, felvet kérdéseket. Mi Európa jövője? Az erős nemzetállamok alkotta Európa felé, vagy az egységesülés felé haladunk, amiben feloldódhatnak és önállóságukat veszíthetik a nemzetek? Ebben a helyzetben a magyar kormány idejében, jó ütemben lépett, bár eleinte ezért Orbán Viktor több európai állam célkeresztjébe került: lőttek rá minden politikai oldalról. A magyar kormány határozott álláspontját mára az európai emberek többsége elfogadja: Európának változatlanul keresztény gyökerűnek kell maradnia. Ha ugyanis Európa és egyben hazánk határait megvédjük, azzal közös európai kultúránkat is megóvjuk.

„Átértékelődött Orbán Viktor személye, amiben a baloldali sajtó sokat segített, mert olyan erővel támadták, ami egy idő után már hiteltelenné tette őket. A magyar kormányfő ugyanis olyan válaszokat adott a migráns válságra, ami európai szinten is megoldást jelenthet” – emelte ki az államtitkár.

Felhívta a figyelmet arra, hogy a visegrádi négyek másképpen értékelik a közel-keletről elindult népvándorlási hullámot, mivel a szovjet „hódítás” idején megtanulták, hogy milyen az, amikor civilizációk ütköznek egymással és veszélybe kerülnek az európai és nemzeti értékek. A nyugat-európai államok azonban késéssel, csak most kezdik megérteni a veszélyt, amit az erőszakos iszlám kultúra terjesztése jelenthet az európai keresztény civilizáció számára.

Tuzson Bence úgy fogalmazott, hogy Orbán Viktor élére állt e kérdések megválaszolásának. Az európai nemzetek pedig lassan követnek minket, és már nemcsak a válaszok, hanem az eszközök tekintetében is. Ma már helyesnek ismerik el amiket mi korábban mondtunk, és tettünk a migráns válság megoldása érdekében.

Az államtitkár úgy látja, hogy a migráns probléma bár átmenetileg elcsendesedett, ám az ismételten kirobbanhat. Vihar előtti a csend.

„Mi nem szeretnénk Magyarország területén 200 ezres menekülttábort. Másrészt ha elkezdik visszaküldeni nyugatról a migránsokat, akkor a magyar kormány határozott álláspontja az, hogy őket ne hozzánk, hanem Görögországba irányítsák, mivel azok ott léptek be először az EU területére” – húzta alá a Fidesz politikus.

Kérdésekre válaszolva az államtitkár kifejtette, hogy az EU által elfogadott migráns kvótarendszert határozottan elutasítjuk, mert amikor az unió tagja lettünk nem arra szövetkeztünk, hogy szuverenitásunkat feladjuk. Ezért ez ellen jogi eljárást is kezdeményezünk az európai bíróságon. „Sajnos Nyugat-Európa nem érzékeli és nem érti milyen következménye lenne az európai civilizációra, ha több millió muzulmán letelepedne az EU területén” – fogalmazott az államtitkár.

Tuzson Bence kifejtette, hogy szerinte a migráns kérdés kezelésében sokkal több ember van a Fidesz álláspontján, mint akik ténylegesen Fidesz szavazók. A mostani helyzet ugyanakkor rámutat arra is, hogy a problémákat a nevén kell nevezni és idejében ki kell beszélni azokat.

„Nekünk szerethető, emberközeli kormányzást kell megvalósítanunk, és azt kell hangsúlyoznunk, hogy a válságban ma csak egy cselekvő hatalma van az országnak: a Fidesz.
Ha nem tudjuk elmondani világosan, amit a kormány szeretne tenni a lakosság érdekében, akkor a sajtó elkezd a politikusok közötti vélt ellentétekről írni. A politikai teret azonban nem a politikusok személye kell, hogy uralja, hanem annak az emberekről kell szólnia.

A kormányunknak valós párbeszédet kell folytatnia az emberekkel, azok véleményét meghallgatva, majd azt transzformálva, be kell építenünk döntéseinkbe, amiről pedig egyértelműen kell tudni tájékoztatni az embereket. Azonban nagyon fontos, hogy a kormány kommunikációjának proaktívnak kell lennie, vagyis mielőtt a probléma felvetődne, próbáljunk meg annak elébe menni. Például egy, az emberek számára hasznos új törvény megalkotásakor korábban utólag gondolkodtunk, és magyarázkodtunk. De a jövőben arra kell törekednünk, hogy az emberek megértsék, az új törvény értük született meg” – mutatott rá Tuzson Bence.