Másfajta jogi megoldásban kell gondolkodni

Másfajta jogi megoldásban kell gondolkodni

Másfajta jogi megoldásban kell gondolkodni, és számba kell venni, melyek azok az eszközök, amelyek védelmet garantálnak Magyarországon – mondta Tuzson Bence az M1 aktuális csatornán azzal kapcsolatban, hogy nem kapta meg a kétharmados támogatást a parlamentben az az alkotmánymódosítási javaslat, amely kimondta volna, hogy Magyarországra idegen népesség nem telepíthető be.

A Miniszterelnöki Kabinetiroda kormányzati kommunikációért felelős államtitkára közölte: még vizsgálják azokat a jogi lehetőségeket, amelyek alkalmasak lehetnek a “védelmi szint” fenntartására. “Egy biztos, hogy a védelmi szintet nem lehet feladni, a fizikai védelmet továbbra is fenn kell tartani, a jogi védelmet, a határzár tekintetében is fenn kell tartani, az élő erőt is ott kell tartani a határon, másrészt pedig Brüsszelben is ezt a harcot tovább kell folytatni” – hangsúlyozta.

 

Szavai szerint ehhez lehetett volna jó és erős eszköz az alaptörvény-módosítás, amelyben végül az ellenzékre nem lehetett számítani. A Jobbikkal kapcsolatban megjegyezte: csak ürügyet keresett arra, hogy “kihátrálhasson” a kérdésből.

2016. november 8. (Forrás: MTI, a videófelvételt az MTVA készítette)