Minden magyar ember véleménye számít

Minden magyar ember véleménye számít

Mi komolyan vesszük Orbán Viktor miniszterelnök szavait, nekünk tényleg “szenvedélyünk Magyarország”

A kormány akkor tudja igazán hatékonyan és eredményesen képviselni hazánk érdekeit a brüsszeli döntéshozókkal szemben, ha a lakosság is támogatja ebben – erről beszélt Tuzson Bence, a Miniszterelnöki Kabinetiroda kormányzati kommunikációért felelős államtitkára a nyírteleki lakossági fórumon, ahol ezzel is arra biztatott mindenkit, hogy küldje vissza a Nemzeti Konzultáció kérdőívét. „Mi komolyan vesszük Orbán Viktor miniszterelnök szavait, nekünk tényleg szenvedélyünk Magyarország” – mondta. Egy kérdésre válaszolva pedig kifejtette azt is, hogy a kormány kiemelten fontosnak tartja, hogy az idősek megkapják azt a megbecsülést, ami megilleti őket – s vonatkozik ez a nyugdíjak összegére is.

Minden magyar ember véleménye számít, ezért a kormány szeretné, ha minél többen visszaküldenék a konzultációs kérdőíveket, nemzeti sorskérdésről és az önállóságunk megőrzéséről szól a nemzeti konzultáció – fogalmazott a politikus, aki beszélt arról is, hogy különösen kedves számára a Nyírség, mindig szívesen jön ide, ugyanis dédapjáról, Tuzson Jánosról, a világhírű botanikusról nevezték el Nyíregyháza botanikus kertjét.

Tuzson Bence hangsúlyozta, hogy az ország politikája csak akkor lehet sikeres, ha az emberek véleményére épül. Mint mondta, a nemzeti konzultációs kérdőívek is azt a célt szolgálják, hogy a kormányzat megismerje a lakosság véleményét. Alapvető nemzeti sorskérdéseink egyike a bevándorlás, az ellenőrizetlenül özönlő tömegek feltartóztatása. Amikor pedig azt hihetnénk, hogy ezt már megoldottuk – hiszen felépítettünk egy erős határzárat, majd a második kerítést is, amit a jogi határzárral is megerősítettünk –, a veszély most már nem a déli határok felől, hanem Nyugatról, Brüsszelből érkezik – fogalmazott az államtitkár.
Csak akkor tudjuk Brüsszellel szemben megvédeni az országot, ha a magyar emberek a magyar kormány mögé állnak – mondta Tuzson Bence. „Különösen fontos ez azért is, mert egyre erősödik a Magyarországra nehezedő uniós nyomás, hogy engedjük be hazánkba és az Európai Unióba az illegális bevándorlókat. Ez ellen pedig határozottan fel kell, és fel is fogunk lépni! Ebben a harcunkban azonban a kormányzat csak akkor tud eredményesen szembeszállni Brüsszellel és a bevándorlást támogató, a migránsokat segítő különféle szervezetekkel, ha nyilvánvalóvá tesszük, hogy a magyar emberek véleményét képviseljük” – fogalmazott az államtitkár.

Mi komolyan vesszük Orbán Viktor miniszterelnök szavait, nekünk tényleg szenvedélyünk Magyarország – mondta Tuzson Bence, aki beszélt arról is, hogy „erősödő ország vagyunk”: hazánk ma az európai gazdaság egyik motorja, amit a 4,2 százalékos GDP-növekedés is igazol. A kormányzat szeretné ezt a tendenciát fenntartani, mert csak így lehet új munkahelyeket teremteni, az emberek adóterheit pedig csökkenteni.

 

A lakossági fórumon az államtitkár beszélt arról is, hogy amikor 2010-ben a Fidesz-KDNP átvette a kormányzást, szembesülnie kellett azzal a csődhelyzettel, amelyet a távozó balliberális vezetés hagyott maga után. A kormánypártok azonban keresztény alapon, a családok érdekeit előtérbe helyezve láttak munkához, és a magyar emberek adóterheinek növelése helyett több jól jövedelmező szektornak azokat a multinacionális cégeit és pénzintézeteit adóztatták meg, amelyek mindaddig nyereségük százmilliárdjait vitték ki az országból.

Vinnai Győző, a térség országgyűlési képviselője a lakossági fórumon arról beszélt, hogy Nyírtelek és környéke „egy nehéz sorsú vidék”, amelynek az egyik legsúlyosabb problémája a foglalkoztatottság alakulása. Mert habár a munkanélküliség Nyíregyházán nagyjából azonos az országos, 4-4,3 százalékos átlaggal, de a közeli Tiszavasváriban már a kilenc-tíz százalékot is eléri, a közfoglalkoztatásban pedig mintegy hatszázan dolgoznak. „Az eddigiek közül várhatóan a mostani lesz a legsikeresebb nemzeti konzultáció, ugyanis naponta mintegy nyolcvanezer magyar ember tölti ki a kérdőívet, és országosan eddig csaknem 1,3 millióan küldték vissza. Úgy tudom azonban, hogy a környéken még szép számmal vannak olyanok, akik csak a napokban kapták meg a borítékot, így még több százezer kitöltött kérdőív visszaküldése várható” – hangsúlyozta a térség országgyűlési képviselője.

Igyekszünk a lehető legtöbb csatornán eljutni a lakossághoz – mondta Tuzson Bence az előadások után, a lakossági fórum egyik látogatója által feltett kérdésre válaszolva. Az államtitkár úgy értékelte, hogy az elmúlt két évtizedben teljesen átalakult a kommunikációs tér: a kilencvenes években az emberek még elsősorban a nyomtatott sajtóból, a televízióból és a rádióból tájékozódtak, manapság azonban már a leggyorsabban az interneten, a közösségi média zárt csoportjain terjednek a hírek. Azért is fontosak az ilyen lakossági fórumok, találkozók, mert ilyenkor alaposan ki lehet fejteni a politikai üzeneteket – fogalmazott Tuzson Bence.

A Jobbik szavakban erős, de tettekben gyenge – mondta az államtitkár, amikor a közönségből a radikális pártnak a nemzeti konzultációhoz való viszonyulásáról kérdezték. Tuzson Bence példaként említette az Alaptörvény korábban tervezett módosítását, amit kezdetben a Jobbik is támogatott, majd menet közben különféle feltételekkel állt elő, végül pedig meghátrált.

A bürokrácia lebontásának legnagyobb akadálya épp a bürokrácia, és az Európai Unió, sajnos, még hazánknál is bürokratikusabban működik – ezt már egy újabb kérdésre válaszolva mondta el az államtitkár, amikor a közönségből a nehézkes ügyintézésről kérték a véleményét. A lakossági fórum egyik látogatója szerint ugyanis épp a túladminisztráltság az egyik oka annak, hogy a fiatal értelmiségiek elfordulnak a politikától és a Fidesztől is. „A kormányablakok, az egyablakos ügyintézés létrehozása is az egyszerűsítéseket szolgálta. De természetesen vannak még további lehetőségek is, amelyek egyszerűsíthetik az eljárásokat, s máris több ilyen irányú törvénymódosítási javaslat van az asztalunkon. Haladunk a bürokrácia lebontásban, de nagy az ellenszél” – fogalmazott Tuzson Bence.

„A civilszervezetek egy része – Soros György lakájaként – elvesztette eredeti funkcióját, és külföldről diktált politikai célokat szolgál. Miért nem hangosabbak azok a civilszervezetek, amelyek nem azonosulnak ezzel a magatartással?” – kérdezte egy másik látogató. Tuzson Bence válaszában hangsúlyozta, hogy hazánkban mintegy ötvenezer bejegyzett civil szervezet működik, s ezek közül csak alig néhány tucatnyi politizál. Ezek tevékenysége azonban sokkal inkább a fizetett aktivista csoportokra emlékeztet, semmint a valódi civilekére. „Tudnunk kell, hogy ki fizeti őket, mert egyértelműnek kell lennie annak is, hogy miért mondják azt, amit mondanak: azért, mert ezt várja el tőlük az, aki finanszírozza őket. Ezért fizetik őket! Jogunk van hát tudni, hogy kinek az érdekében cselekszenek” – fogalmazott az államtitkár.
Arra kell törekednünk, hogy akik kikaparták az országot a második világháború után a romokból, azoknak minél többet adjunk vissza – Tuzson Bence ezt már egy, a nyugdíjemelés mértékét firtató kérdésre válaszolta. Mint mondta, törvényi előírás, hogy a nyugdíjemelés mértéke nem lehet alacsonyabb, mint az éves infláció. Ezért felmérték, hogy mely termékekből fogyasztanak legtöbbet a nyugdíjasok – sertés, tojás, baromfi –, és ezeknek az áfáját csökkentették. S tették mindezt azért, mert a kormány fontosnak tartja, hogy az idősek megkapják azt a megbecsülést, amely megilleti őket – s igyekszik gondoskodni is erről.

Mit tehet a magyar kormány a migrációs perben? – tette fel a kérdést egy érdeklődő. Tuzson Bence szerint korai lenne még kommentálni az uniós bíróságon Magyarország és Szlovákia által közösen képviselt eljárás kimenetelét. Mielőtt bármit is lépnénk vagy mondanánk, meg kell várnunk a bíróság ítéletét. Ha elbukunk – ami az államtitkár értékelése szerint óriási igazságtalanság lenne –, akkor majd át kell gondolnunk, hogyan tovább, mit tehetünk, s abban az esetben mi lehet majd a következő lépés. „Tíz fontos érvünk van, amit a bíróságnak a várakozásaink szerint el kellene fogadnia” – mondta az államtitkár.

„Soros Györgynek elvi álláspontja, hogy a nemzet fogalma egy túlhaladott dolog, s ezért azon dolgozik, hogy összemossák a népeket Európában. Szeretné elérni, hogy jöjjön létre egy vegyes massza. Az Európai Uniót is csak azért támogatja, mert Brüsszelnek nem érdeke, hogy a közösség az erős nemzetek szövetségeként működjön, egyre több hatáskört szeretne magához vonni, s a tagállamok jogköreinek, mozgásterének szűkítésén dolgozik” – fogalmazott az államtitkár arra a kérdésre válaszolva, hogy mi a célja Soros György civilszervezeteinek a migránsok betelepítésével.

A lakossági fórum zárszavában Szekeres József, Nyírtelek polgármestere elmondta: „Nekünk, magyaroknak fontos a déli harangszó, az egri hősök emlékezete. Nekünk, magyaroknak, a génjeikben van, hogy megvédjük az értékeinket. Keresztény vagyok, és nem akarok más vallású lenni. Nem akarom, hogy más döntsön a sorsunkról. Azt szeretném, hogy a gyermekeink is itt élhessenek, ugyanúgy, ahogyan mi is tesszük azt az őseink földjén. Hogy gondolhatja bárki is, hogy ezt a földet nem védjük meg és megtagadjuk önmagunkat és hazánkat?”

2017. május 11.