Most jött el az ideje, hogy Magyarország a saját útját járja

Most jött el az ideje, hogy Magyarország a saját útját járja

Azért harcolunk, hogy Magyarország olyan maradjon, mint amilyenként apáinktól megörököltük, és amilyenként gyerekeinknek tovább akarjuk adni

Ma már kimondhatjuk, hogy Magyarország erősödik, de ahhoz, hogy ez tartósan így is maradhasson, össze kell fognunk, és meg kell védenünk az eredményeinket, a vívmányainkat Brüsszellel szemben – mondta Tuzson Bence, a Miniszterelnöki Kabinetiroda kormányzati kommunikációért felelős államtitkára pénteken, Érden, ahol Aradszki Andrásnak, a Pest megyei 1-es számú választókerület országgyűlési képviselőjének meghívására szólalt fel egy lakossági fórumon. Mint mondta, az itt megjelent több száz ember kiáll hazánk önállósága mellett. Örömmel állapíthatjuk meg, hogy mára már kilábaltunk a 2010-es csődhelyzetből, sőt, tovább is tudtunk lépni, hiszen a négy százalék feletti gazdasági növekedés meghaladja az Európai Unió átlagát, és jövőre is 4,3 százalékos erősödést várunk.

„Azért vagyunk itt, hogy kiálljunk Magyarországért, magunkért, minden magyar ember érdekeiért. De álljunk ki azért a kormányért is, amely az elmúlt hét esztendőben mindent megtett azért, hogy hazánk sikeres legyen” – így fogalmazott köszöntőjében T. Mészáros András József, Érd Fidesz-KDNP-s polgármestere pénteken, 2017. május 19-én, a Szepes Gyula Művelődési Központban több száz ember előtt megtartott lakossági fórumon, amelynek házigazdája Aradszki András, az Nemzeti Fejlesztési Minisztérium energiaügyért felelős államtitkára, a Pest megyei 1-es számú választókerület országgyűlési képviselője volt, meghívott vendége pedig Tuzson Bence, a Miniszterelnöki Kabinetiroda kormányzati kommunikációért felelős államtitkára. A polgármester köszöntőjében hangsúlyozta a település furcsa, különleges helyzetét is: „A hatvannégyezres lélekszámú Érd ugyan Pest megye legnagyobb városa, mégis az egyetlen olyan magyarországi város, amely egy megye legnagyobb városaként nem megyeszékhely.”

A házigazda Aradszki András arról beszélt, hogy „fontos az est üzenete, hogy valóban kiálljunk Magyarországért, mert az ellenség egyre erősebb, egyre jobban szorongatja hazánkat. Most nem keletről jön a baj, hanem rendkívül körmönfontan, nyugat felől. Az elmúlt hét esztendő gazdasági sikereit saját erőnkből értük el, jól megfontolt és radikálisan végigvitt gazdaságpolitikánknak köszönhetően.” Példaként említette, hogy 2010-ben rosszabbul álltunk, mint Görögország. Ma ott nyugdíjcsökkentés, általános sztrájkok és adóemelések vannak. „Velünk is ezt akarták tenni, de nem sikerült” – fogalmazott a térség országgyűlési képviselője, aki szerint éppen ezért fontos, hogy megvédjük az elért eredményeinket. „Csak itt Érden, a kvótanépszavazáson húszezren voksoltak arra, hogy ne dönthessék el mások, hogy mi kikkel éljünk együtt. Várhatóan a nemzeti konzultációs kérdőíveket ennél jóval többen fogják visszaküldeni” – mondta Aradszki András.

Különösen kedves nekem ez a választókerület, mert mindkét testvérem itt él, Pusztazámoron – ezzel a személyes hangú megjegyzéssel kezdte felszólalását Tuzson Bence, a Miniszterelnöki Kabinetiroda kormányzati kommunikációért felelős államtitkára, aki gratulált T. Mészáros András József polgármesternek ahhoz, hogy a Modern Városok programban nagyon előnyös megállapodást sikerült kötnie a kormánnyal. Ennek köszönhető, hogy a következő öt esztendőben negyvenmilliárd forintnyi olyan fejlesztés valósulhat meg a városban, amely hosszú távon garantálja majd Érd töretlen fejlődését.

„Ha meghátrálnánk Brüsszellel szemben, ha beengednénk hazánkba és az Európai Unióba a migránsokat, ha eltörölnénk a rezsicsökkentést, akkor a bürokraták is megbékélnének velünk, és nem támadnának tovább bennünket, de a magyar kormány számára az az elsődleges szempont, hogy mi a magyar emberek érdeke” – fogalmazott Tuzson Bence, majd Orbán Viktor kormányfő szavait idézte: „Szenvedélyünk Magyarország”. Az államtitkár szerint annak, aki nem így gondolja, nem szabad politizálnia.

 

„Ha nem vesszük komolyan, hogy a családokért, a gyerekekért az emberek életminőségének javításáért mindent meg kell tennünk, akkor letérhetünk arról az útról, amelyen 2010-ben elindultunk. Az elmúlt hét esztendőben hétszázezer új munkahelyet sikerült létrehoznunk, és további háromszázezer kell ahhoz, hogy akkor is fenntartható legyen hazánk gazdasági növekedése, ha 2020 után kevesebb lesz európai uniós támogatás” – mondta Tuzson Bence. A mostani hétéves uniós költségvetési ciklusban 12000 milliárd forintot használhatunk fel. Magyarország idei költségvetése 19000 milliárd forint – ez tehát szépen példázza, hogy ez milyen hatalmas összeg. A kormány úgy döntött, hogy az uniós támogatás 60%-át gazdaságfejlesztésre fordítja, mert így jöhetnek létre százezer számra új munkahelyek, amelyek által emelkedhetnek az adóbevételek, és 2020 után is erős ország maradhatunk.

Tuzson Bence kifejtette, hogy a kormány eltökélt az adócsökkentések folytatásában, és hamarosan egy új módosító csomagban tovább erősödik a családtámogatási rendszer is. A Családi Otthonteremtési Kedvezmény világviszonylatban is egyedülálló támogatási rendszer, amire jövőre 300 milliárd forintot szán a büdzsé. „Az elmúlt hét évben komoly lépéseket tettünk a nemzetegyesítés felé. A magyar miniszterelnöknek már legitimációja van arra, hogy tizenötmillió magyarért legyen felelős. Az új államfogalomban hazánk már minden magyar ember közössége. Ezért minden magyar embernek ezt a kormányt a sajátjának kell tekintenie” – fogalmazott az államtitkár.

„Azért harcolunk, hogy Magyarország olyan maradjon, mint amilyenként apáinktól megörököltük, és amilyenként gyerekeinknek tovább akarjuk adni” – ezekkel a szavakkal zárta felszólalását Tuzson Bence, akit az est folytatásában az egyik látogató a közös európai haderő létrehozásáról kérdezett. Az államtitkár elmondta, hogy a NATO garantálja ugyan Magyarország biztonságát, de mivel az unióban eddig a brit haderő volt a legerősebb, az Egyesült Királyság kilépése után ezt a védelmi potenciált mindenképpen pótolni kell. Magyarország továbbra is támogatja a közös uniós haderő létrehozását, és úgy tűnik, hogy ebben a témában egyelőre konszenzus van a tagállamok közt. Tuzson Bence szerint ugyanis nem szerencsés, ha az Európai Unió biztonságát kívülről, a NATO olyan erős hadseregei garantálják, mint az Egyesült Államoké vagy Törökországé.

„Ha jogi döntés születik, akkor jó esélyünk van a kvótaperben, ha viszont a bíróság politikai ítéletet hoz, akkor a jognak nem sok szerepe lesz benne. Magyarország pedig ebben a kérdésben is a jog talaján áll” – válaszolta az államtitkár arra a kérdésre, hogy van-e esélyünk a kvótaperben. A bíróság elé terjesztett tíz magyar jogi érv közül Tuzson Bence ezúttal azt emelte ki, hogy soha nem írtunk alá egyetlen olyan szerződést sem, amelyben valaha is vállaltuk volna, hogy befogadunk migránsokat, valamint, hogy azok a bürokraták, akik Brüsszelben döntöttek a kvótákról, ezt megelőzően nem kérték ki a nemzeti parlamentek véleményét. Az államtitkár, mint mondta, ezért is reméli, hogy ezt a pert megnyerjük.

A lakossági fórum egyik látogatója arról beszélt, hogy nem kellett volna határidőt adni a konzultációs ívek visszaküldésére, egy másik vélemény szerint pedig jó megoldás lenne, ha kilépnénk az Európai Unióból. Erre reflektálva Tuzson Bence úgy fogalmazott, hogy „a magyar kormány elkötelezett abban, hogy az ország a közösség tagja maradjon”. Ez nemzeti érdekünk – hangsúlyozta az államtitkár, aki úgy fogalmazott, hogy mi, magyarok, mindig is Európához tartozónak tartottuk magunkat. A kérdés szerinte sokkal inkább az, hogy alakítói akarunk-e lenni az Európai Unió politikájának. „A válaszunk az, hogy igen! Egy erős nemzetekből álló, erős szövetségen alapuló Európát akarunk. A magyar kormány szerint akkor képes egy nemzet az érdekeit érvényesíteni, ha gazdaságilag megerősödött. Ebből kifolyólag most jött el az ideje annak, hogy Magyarország önálló politikával álljon elő. És az is fontos szempont számunkra – elsősorban a határon túli magyarok miatt –, hogy az uniós tagságunk a nemzetegyesítés esélyét kínálja” – fogalmazott Tuzson Bence.

2017. május 19.