Nem lehet több mint hárommillió ember véleményét figyelmen kívül hagyni

Nem lehet több mint hárommillió ember véleményét figyelmen kívül hagyni

Ha több mint hárommillió 300 ezer ember “egy irányban mond véleményt”, akkor a kormánynak erkölcsi kötelessége azt figyelembe venni – mondta Tuzson Bence kormányzati kommunikációért felelős államtitkár hétfőn az M1 aktuális csatornán. Hozzátette: az ország nagy részén az emberek jól látták a problémát, függetlenül attól, hogy közvetlenül érintette-e őket a tavalyi migránsáradat.

A politikus szerint a vasárnapi népszavazási eredmény erős felhatalmazás ahhoz, hogy a kormány egységes és erős európai politikát tudjon megvalósítani. A betelepítési kvóta helyett az uniónak végre a határok védelmét kell megoldania, és Európán kívül kell segítenie – mondta.

Tuzson Bence a Kossuth rádió 180 perc című műsorában elmondta: a népszavazás eredményként el kell indulnia egy jogalkotási folyamatnak, annak menetrendje szerint néhány héten, hónapon belül lesz eredmény. Orbán Viktor miniszterelnöknek az összes európai fórumon fel kell lépnie, és segíti a kormány munkáját, hogy ennyi ember mellette áll. “Az Európai Unió vezetésében is olyan emberek ülnek, akik magukat demokratának vallják, és nem tehetik meg, hogy az emberek véleményét figyelmen kívül hagyják” – fogalmazott az államtitkár.

A népszavazáson kapott felhatalmazás elég ahhoz, hogy Magyarország nemet tudjon mondani a kényszerbetelepítésre, a fegyverzet most már erős, ezzel élni is kell, és élni is fog a magyar kormány” – hangsúlyozta Tuzson Bence.

2016. október 3., Forrás: MTI