A bevándorlási hullámra adott válasz meghatározza hazánk és az EU sorsát

A bevándorlási hullámra adott válasz meghatározza hazánk és az EU sorsát

Országjárás Ha a magyar kormány a bevándorlási hullámmal kapcsolatos intézkedéseit elrontja, ha rosszul lépünk, akkor az 100 évre határozná meg hazánk és Európa sorsát – jelentette ki Tuzson Bence, a Miniszterelnöki Kabinetiroda, kormányzati kommunikációért felelős államtitkára, 2015. november 25-én a lőrinci művelődési házban megtartott lakossági fórumon.

Hozzátette: Európába betette lábát az iszlám és meg akarja azt hódítani. Elindult több millió ember, a közel-keletről, Afrikából, ám a probléma az, hogy az Európai Unióba nem képesek beépülni és nem is akarnak. Ám az EU vezetői mégis úgy gondolják, hogy az európai civilizáció olyan erős, hogy az iszlámhívők fognak az európai kereszténységhez alkalmazkodni inkább, mint fordítva.
Tuzson Bence utalt arra, hogy hazánk ugyan nem volt célország, mégis 400 ezren mentek át a területünkön 2015. szeptember közepéig, amikor a kormány kemény, határozott döntése értelmében fizikai, és jogi határzárat létesítettünk délen.
„Mi és a V4 másik három állama azonban óvatosabbak vagyunk. Össze tudunk fogni, hogy megvédjük a határainkat. A magyar kormány álláspontja az, hogy Angela Merkel rossz megoldást választott, amikor meghívta és bátorította a milliós tömegeket, hogy jöjjenek Németországba. A német kancellár azzal nyugtatja a németeket, hogy ezt az 1,2 milliós tömeget majd szétosztják a tagállamok között. Az úgynevezett Juncker képlet szerint, Magyarországra 5 év alatt egy szegednyi ember érkezhetne meg. Ám senki sem teheti kötelezővé, hogy befogadjunk tízezreket. Ezt a nemzeti konzultáció eredménye is megerősítette” – emelte ki az országgyűlési képviselő.
Tuzson Bence emlékeztetett arra, hogy Jobbik mindig arra hajlik, amerről a köznép szele fúj. „Az iszlám az emberiség utolsó reménye” – mondta korábban Vona Gábor a Jobbik elnöke. Azt is nyilatkozták, hogy „zárt táborokat kell létrehozni”. Most amikor a közhangulat ezt elítéli, már ezt is letagadják. A jobbikosok kétszínűek és veszélyesek.
„Ha a magyar kormány elhatároz valamit, amellett ki kell tartania. Nem szabad hagyni, hogy ebből kizökkentsenek minket, mert ez esetben a politikánk magja foszlana szét. Mégis bizonyos nagy politikai érdekek arra próbálnak rávenni minket, hogy módosítsunk álláspontunkon a bevándorlás kérdésében. Ám meggyőződésünk, hogyha az EU azt látja, hogy milliók vannak a kormány álláspontja mögött, akkor meghátrál” – hangsúlyozta Tuzson Bence.