Tuzson Bence: Azt szeretnénk, ha hazánkban továbbra is béke maradna

Tuzson Bence: Azt szeretnénk, ha hazánkban továbbra is béke maradna

NAGYATÁD Napjainkban két részre szakadt Európa: a nyugat, ahol mindennapi probléma a migránsok jelenléte, a félelem, a bizonytalanság, és közép-kelet Európa, ahol béke van, migránsok nélkül. Mi azt szeretnénk, ha ez a jövőben is így maradna. Ez is a súlya az október 2-i nem szavazatnak – jelentette ki Tuzson Bence.

A kormányzati kommunikációért felelős államtitkár volt a vendége, a „Védjük meg Magyarországot” országjáró fórum sorozatának nagyatádi állomásán.

A mintegy 10 ezer lélekszámú település helyi művelődési házának különtermét zsúfolásig megtöltő érdeklődő előtt Kárpáti László, a helyi Fidesz alapszervezet elnöke elmondta: szeptember 18-án lesz egy éve, hogy nem messze innen, Zákánynál „átszakadt” a magyar-horvát határ, és migránsok ezrei árasztották el a térséget. 40 nap alatt 170 ezer migráns vonult át Ausztria, és Szlovénia felé a környéken. Így mi, az itt élők a bőrünkön tapasztaltuk mit jelent a migráció.

Szászfalvi László, a térség országgyűlési képviselője kiemelte: történelmi jelentőségű a mostani népszavazás, felelőssége van minden magyar embernek. Mi van a háttérben? Világosan kell látni, hogy meg kell különböztetnünk a menekülteket a migránsoktól. Nekünk jobboldali keresztény emberek számára ezt tisztázni kell. A menekülteket a magyar kormány a nemzetközi szabályok szerint ellátja. Ezen túlmenően szembe kell nézünk, az illegális migráns válsággal, és egy iszlám hódítással, miközben meg kell védenünk keresztény kultúránkat.

Mi keresztények talán néha elgyengülünk, és hajlunk a kritikus hangoknak igazat adni, hogy a kormány nem keresztényi módon cselekszik. De ez nem igaz. A magyar kormány igyekezett minden szabálynak megfelelni.

Ami október 2-án lesz, az nem párt ügy. Hosszú évtizedekre határozza meg az ország sorsát. „Mindenkit hívok, hogy minden ismerősét megszólítsa, el kell menni és nemmel kell szavazni, mert gyermekeink, unokáink jövője a tét.

A népszavazás komoly legitimitást adhat a kormánynak, amivel meg tudjuk erősíteni kényszerbetelepítést elutasító döntését. Országunk vezetőinek szüksége van az emberek támogatására, hogy az EU vezetőivel szembeni csatákban erős tudjon lenni.

„Erkölcsös, ésszerű, a nemzet érdekében meghozott döntés, hogy nemmel szavazzunk a kényszerbetelepítésre” – emelte ki Szászfalvi László.
Tuzson Bence előadásában kifejtette: ritka az ilyen döntés egy nemzet életében, mint ami most október 2-án lesz. A nemzet jövőjéről van szó. Ha most elrontjuk, akkor azt nem lehet kijavítani. Olyan folyamatok indulhatnak el, amik visszafordíthatatlanok.

 

Hozzátette: ma két részre szakadt Európa. Nyugatra, ahol mindennapi probléma a migránsok jelenléte, a félelem és közép-kelet Európa, ahol béke van, migránsok nélkül.Mi azt szeretnénk, ha ez a jövőben is így maradna. Ez is a súlya a „nem” szavazatnak.

„Görögország ma egy nagy menekülttábornak tekintendő. Arra számíthatunk, hogy a jövőben a déli határainkra nehezedő nyomás növekedni fog. Ezért kell megerősíteni a magyar határt.

Az EU vezetői az európai alapértékek helyett fogalmakat védenek. Az unió vezetői mindenkit menekültnek tekintenek, nem tesznek különbséget gazdasági bevándorló és menekült között. Ezzel a hamis humanizmus hibájába esett az EU.

A jövőnk, a gyerekeink, és unokáink sorsa a tét! Álljunk ki egységesen magyarok, ne kockáztassuk a jövőnk!

Az első felszólaló azt kérdezte, miért nem csinálják meg az olasz vízi rendőrök, amit az ausztrálok, hogyha látják a migráns hajókat, vízzel és üzemanyaggal ellátva visszafordítják őket?

Tuzson Bence válaszában rámutatott: az ausztrálok bérelnek egy szigetet és ott bírálják el a menedékkérőket. Európának is hasonló megoldást kellene alkalmazni.

Zákány polgármestere is szót kért és felhívta a figyelmet arra, amikor egy éve a településen áthaladtak a migránsok. Péntek délutáni nap volt. Egyik pillanatról a másikra az iskola előtt megjelent egy félelmetes horda, amerre mentek szórták a szemetet. A tapasztalata szerint, kevés menekültet látott, de többségében munkaképes fiatal férfiakat igen. Akik ezt a hordát látták, azokat az embereket nem kell győzködni arról, hogy nemmel szavazzanak. A magyar rendőrség és honvédség pár nap után megjelent és rendet tett.

Tuzson Bence megerősítette, hogy még jobban megerősítjük a déli határszakaszt, a jelenlegi 6 ezer katona mellé most vesznek fel 3 ezer határvadászt. Erre a folyamatra tartósan kell felkészülni.

Egy 64 éves nyugdíjas azt tudakolta: Lesz-e lehetőség arra, hogy helyi önkormányzat közvetlen megegyezzen az EU vezetőivel, mert szerinte Nagyatád befogadó város és be akar fogadni menekülteket.

Tuzson Bence elmondta: ezt Martin Schulz, az Európai Parlament elnöke említette meg, hogy erre lenne lehetőség. De Magyarország egységes ország, a helyi betelepítést a kormány nem fogja engedni.

216. szeptember 16.