Tuzson Bence: azt üzenjük a migránsoknak, hazánk felé nem jöhetnek

Tuzson Bence: azt üzenjük a migránsoknak, hazánk felé nem jöhetnek

NAGYKŐRÖS Olyan erős déli határzárunk van, amivel azt üzenjük a migránsoknak: erre nem érdemes jönniük. Ennek a hosszú határszakasznak a védése, a meglévő 6 ezer katona és rendőr, valamint a hamarosan odakerülő 3 ezer határvadász ellátása 100 milliárd forintos nagyságrendű pénzbe kerül a központi költségvetésünknek. De a haza védelme nem lehet pénz kérdése – jelentette ki Tuzson Bence, szeptember 17-én, Nagykőrösön.

A kormányzati kommunikációért felelős államtitkár volt a vendége, a „Védjük meg Magyarországot” országjáró fórum sorozat nagyatádi állomásának. Czira Szabolcs a település polgármestere elmondta: nagy szerencsénk van, mert a legilletékesebb, leginkább a témában felkészült kormányzati kommunikációért felelős államtitkár jött el hozzánk, hogy megvilágítsa, miért az egyetlen megoldás, ha NEM-mel szavazunk a kényszerbetelepítésre.

A 24 ezer lélekszámú Dél-Pest Megyei település Arany János Kulturális Központ különtermét zsúfolásig megtöltő érdeklődő előtt az államtitkár közölte: Arany János városában lenni megtiszteltetés. Igazi tétje a népszavazásnak, hogy milyen Magyarországot szeretnénk. Vitatkozhatunk, hol legyen kórház, mennyi legyen az adó, ezeket azonban meg lehet változtatni. De a kényszerbetelepítéssel elronthatjuk a jövőnket. Unokáink ne így emlékezzenek ránk!

Ha kultúránk alapjait kezdjük megingatni, akkor ránk dőlhet az egész felépítmény. Nemzetekre alapuló Európának kell létrejönnie. Az emberek döntésén kell alapulni Európának.

 

Egyiptomban évente 2,6 millióval nő a lakosság, négy év alatt egy Magyarországnyi lakossággal gyarapodnak. Ki fogja tovább vinni a keresztény civilizációnkat? Tiszteletben kell tartani az iszlám kultúrát, de ez nem azt jelenti, hogy engednünk kell azt Európában dominálni. A világ összes embere számára nem biztosítható az európai jólétforma. Nem itt kell segíteni a rászorulóknak, hanem azok lakóhelyén.

Az emberek véleményének súlyát helyre kell állítani. Meg kell kérdezni őket, mit szeretnének. Tény, hogy egyedül a népszavazás akaszthatja meg az EU kényszerbetelepítési fogaskerekeit. Ezért fontos, hogy minél több ember elmenjen szavazni október 2-án. A népakarattal nem mehet szembe az EU, mert akkor bebizonyosodik, hogy az unió nem demokratikus intézmény.

Az integráció kudarca, hogy az 1,5 millió Németországba érkezett migránsból mindössze 54 kapott munkát, ám ezek zöme az állami tulajdonú Német Postánál helyezkedett el, nem kis állami nyomásra. Miközben az EU-ban 22 millió munkanélkülit tartanak nyilván.

Az államtitkár egy tanulmányt idézett: mitől van az, hogy az európaiak az elmúlt 50 évben önvédelmi reflexióikat elveszítették? Ennek oka az írás szerint, hogy a világ konfliktusait nem Európa, hanem az USA és Oroszország vívta meg a közelmúltban. Nem tudjuk kezelni az erőszakos eszközök elleni védelmet. Abban az illúzióban ringatjuk magunkat, hogy majd más megoldja az ilyen konfliktusokat, amik az elmúlt 1,5 évben Európára szakadt a bevándorlási konfliktussal.

Nem igazi terrorszervezet az, amely egy ilyen ellenőrizetlen bevándorlási hullámot nem használ ki. A német titkosszolgálat becslése szerint, az odaérkezett 1,5 milliónak legalább 1 százaléka terrorista, ami 15 ezer embert jelent. Nyugat-Európai államok nem tudtak erre jól reagálni. A mi leggyorsabb lehetőségünk a megoldásra a határ lezárása és a honvédségünk bevetése volt. De az okok feltárása és a folyamatok megállítása az igazi megoldás.

Úgy kell jól segítenünk, hogy mi ne kerüljünk bajba. Ezért kell Európán kívül segíteni a rászorulókat. 450 millió forintot fordított a magyar állam az elmúlt két évben, hogy karitatív szervezeteket támogasson a közel-keleti térségben. Ez is azt igazolja, hogy a magyar nemzet igenis szolidáris a rászorulókkal. Ezért hoz létre a magyar kormány a közeljövőben egy helyettes államtitkárságot, hogy feladata legyen a világban üldözött keresztények helyi megsegítése.

Lelkiismereti kérdés, hogy el kell menni szavazni. Mert csak ez képes a brüsszeli vezetés döntéseit megváltoztatni.

A mintegy másfélórás előadás után kérdésekkel árasztották el Tuzson Bencét.

Van-e valós veszélye annak, hogy Nagykőrösre is migránsokat telepítenek le?
Tuzson Bence közölte: Németországban felmérték az üresen álló szociális lakásokat és odatelepítik be a migránsokat. Ilyen szempontból minden magyar település veszélyben lenne. Czira Szabolcs polgármester hozzátette: a német Esperhamban, Nagykőrös testvérvárosában már beteltek az üres lakások és konténerlakásokban helyezik el a bevándorlókat.

Ki akar lépni Magyarország az EU-ból?
Tuzson Bence: Erről szó sincs. Hazánk összességében haszonélvezője az EU támogatásoknak. Mi küzdünk a saját érdekeinkért. Az EU tagságban maradás nem egyenlő önmagunk feladásával.

Egy kérdező a baloldali-liberális ellenzék nyilatkozataiban egy ellentmondást vélt felfedezni. Fodor Gábor azt mondja, hogy jogi következménye nincs a népszavazásnak, illetve ha nemmel választunk, akkor kiírjuk magunkat az EU-ból.
Tuzson Bence: Ha érvényes lesz a népszavazás és győznek a „nemek”, akkor 3 évig ezzel ellentétes jogszabályt nem lehet megalkotni.

Sok fiatal életerős férfi érkezett Németországba. Elindult-e már a családegyesítés?
Tuzson: Két kategória létezik. Akik menekült státuszt kaptak és az úgynevezett menedékesek. Ez utóbbiakat nem lehet visszaküldeni. Őket megilleti a családegyesítés. Kérelmeiket már be is adták.

2016. szeptember 17.