Tuzson Bence: biztonságos életünket meg kell őriznünk

Tuzson Bence: biztonságos életünket meg kell őriznünk

NYÍRBOGÁT Mi a biztonság tudatában élhetünk Magyarországon, amiért sokat is teszünk, hogy így maradjon. Ám határok megerősítése nélkül ez nem sikerülhetett volna. Mert a magyar határzár működik. És arra kell felkészülnünk, hogy a migránsnyomás még várhatóan évtizedekig fennállhat déli határunkon – jelentette ki Tuzson Bence, szeptember 23-án, Nyírbogáton.

A kormányzati kommunikációért felelős államtitkár volt a vendége, a „Védjük meg Magyarországot” országjáró fórum sorozat nyírbogáti állomásának, amelyet online, élő stream közvetítésben lehetett követni Tuzson Bence honlapján és a Facebook-on keresztül is. A 3.300 lélekszámú szabolcsi falu Polgármesteri Hivatalának nagytermét a több mint háromszáz érdeklődő zsúfolásig megtöltötte. Dávid Szonja, a Miniszterelnöki Kabinetiroda főosztályvezetője, a fórum műsorvezetője konferálta fel az eseményt. Elmondta: az országjárás lényege, hogy párbeszéd jöjjön létre a kormányzat és a lakosság között, ebben a rendkívül fontos kérdésben.

 

Simonné Izsák Ildikó polgármester örömének adott hangot, hogy itt köszönthetik Tuzson Bence államtitkárt. Hozzátette: a település elsőként csatlakozott a „Védjük meg Magyarországot” önkormányzati kampányhoz. „Nyírbátor közelsége megtapasztaltatta velünk, hogy mit jelentene az, ha bevándorlók érkeznének még nagyobb számban hazánkba. Utcáinkon a múlt év őszén több tucatnyi fiatal arab férfi jelent meg. Félelmetes volt. De mi nem szeretnénk félelemben, más vallású, más kultúrájú emberekkel együtt élni. Ezért arra kérem a jelenlévőket, és az interneten az eseményt követőket, hogy menjenek el jövő vasárnap szavazni és mondjanak NEM-et. A polgármester nemzeti összefogásra szólított fel, és idézte gróf Széchenyi Istvánt, aki azt mondta: „Egynek minden nehéz, soknak semmi sem lehetetlen”.

Simon Miklós a térség országgyűlési képviselője kiemelte, hogy Nyírbogát oszlopos és aktív tagja a nyírbátori választókerületnek. „Akik ma eljöttek e fórumra, azok kinyilvánították: akarják, hogy érvényes és eredményes legyen a népszavazás. Mi nem támogatjuk a kényszerbetelepítést. Remélem, hogy sikerül meggyőzni honfitársainkat, és még azokat is, akik nincsenek egy politikai, ideológiai platformon velünk. Ez nemzeti sorskérdés, és méltatlan, hogy napi politikai csatározások témája legyen” – hangsúlyozta az országgyűlési képviselő.

Simon Miklós emlékeztetett arra, hogy Nyírbátorban két zárt befogadó állomás működik már másfél évtized óta. Azonban 2013-ban ki kellett nyitni a tábort, majd a lakosságtól telefonok ezreit kapta, hogy a főtér tele van idegen bevándorlókkal és nem mernek kimenni az utcára. Két hónapi törvényalkotás után sikerült megoldani a problémát. „Hazudik, aki azt mondja, hogy nem fél az idegen bevándorlóktól. Mi keresztény magyarok vagyunk már ezer éve, és mi így akarunk élni a jövőben is. Kérem, segítsenek, hogy ez így maradhasson még évezredekig” – jelentette ki a képviselő.

Tuzson Bence kiemelte: a környékhez ezer szállal kötődik, hiszen a közeli bátorligeti ősláp megőrzése nagypapájához, a világhírű botanikus, akadémikus Tuzson János nevéhez kötődik.
„Miért van az, hogy Nyugat-Európában másképpen látják a migránskérdést, mint mi? Van olyan nyugat-európai politikus, aki a bevándorlókban szavazatszerzést, vagy munkaerőhiányuk pótlását látja. Ám ehhez a másféle látásmódhoz hozzájárult az is, hogy az Európai civilizáció évszázadok óta hódító típusú volt. A migrációt támogató államok vezetői azt gondolják, hogy akik idejönnek, azokat sikerül megváltoztatni, asszimilálni és a befogadó többséghez igazítani. Ám az elmúlt évtizedek ennek éppen az ellenkezőjét támasztják alá. Az eltérő látásmód alapja az is lehet, hogy Nyugat-Európa nem szenvedett eljelentős hódításokat az évszázadok során. Ezzel szemben mi magyarok és a közép-kelet-európai nemzetek átélték a török, majd a szovjet elnyomást.

Az államtitkár szerint Brüsszelben a multikulturalizmust tűzték zászlajukra. Vannak törekvések, hogy a nemzetállamok tűnjenek el. Legyenek az emberek egyszerre magyar, román, és német polgárok. Amolyan Európai Egyesült Államokat szeretnének az USA példájára. De mi az erős nemzetekre épülő Európai Unióban hiszünk. Mert ez adja Európa erejét.

„A tények eltagadása mindig rossz következtetésekhez vezet. De a politikai naivitás is súlyosan elhibázott, megváltoztathatatlan döntésekhez vezet. Úgy vélem Brüsszel mindkét hibába beleesett. Mert elfeledkeznek például arról, hogy egy ország szociális kiadásaira elviselhetetlen terheket ró a migránsok eltartása. Európa ugyanis nem képes gondoskodni 3 milliárd emberről, akik világszerte napi 2 dollárból élnek. Jelenleg potenciálisan mintegy 30 millió ember indulhat meg Európa felé Afrikából és a Közel-Keletről, ez pedig kezelhetetlen lenne” – vélte Tuzson Bence.

Felhívta a figyelmet arra, hogy mi a biztonság tudatában élünk Magyarországon, amiért sokat is teszünk, hogy így maradjon. Ám határok megerősítése nélkül ezt nem lehetett volna elérni. A magyar határzár működik. És arra kell felkészülnünk, hogy ez a migránsnyomás még várhatóan évtizedekig fennállhat déli határunkon.

„Az is megdöbbentő és elgondolkodtató, hogy a világon minden öt vallási üldözöttből négy keresztény. Európa elköveti azt a hibát, hogy ezt kisebbségvédelmi kérdésként kezeli. Ezzel mi nem értünk egyet. Ezért is hoz létre hazánk egy helyettes államtitkárságot, amely az üldözött keresztényeket fogja támogatni világszerte” – mutatott rá az államtitkár.

„Ne kockáztassuk a magyarság jövőjét, fennmaradását, ezért arra kérek mindenkit, hogy október 2-án menjen el szavazni és győzzék meg ismerőseiket is, hogy csatlakozzanak hozzájuk, és mondjanak nemet” – fejezte be nagy hatású beszédét Tuzson Bence, amelyet percekig tartó taps követett.

 

A mintegy 70 perces előadást kérdések követtek, először a helyszíni közönség soraiból.

Mi a biztosíték arra, hogy a 20 kilométerre lévő Románia felől nem érkezhetnek migránsok?
Tuzson: A kormány számol ezzel, és ha szükséges lesz, egy-két héten belül fel tudjuk építeni a kerítést. Felkészültek vagyunk, hogy megvédjük keleti határunkat is.

Az európai hadsereg létrejöttének mennyi az esélye?
Tuzson: Ehhez a magunk részéről hadiiparunkat fejleszteni kell. Azt azonban látnunk kell, hogy Európa elkényelmesedett. A II. világháború óta, ha konfliktus volt, akkor Európában egyetlen államnak sem jut eszébe, hogy azt erőszakosan oldja meg. Ráadásul az elmúlt 70 évben a világ és Európa konfliktusait az USA és Oroszország oldotta meg.

Előfordulhat-e, hogy a szomszédban lévő üres házba betelepítenek migránsokat?
Ezért kell nemmel szavazni, hogy ez ne fordulhasson elő.

Ezután a facebookon feltett érdekesebb kérdések következtek.

Tényleg Franciaországnak az a legfontosabb problémája, hogy lehet-e burkiniben (a női testet teljesen befedő burka és a bikini ötvözése) fürdeni a tengerben?
Ez a reakció csak a jéghegy csúcsa. Ami mögötte van, az a lényeg. Mert az az igazi kérdés, hogy ez miért kelt félelmet? Miért asszociál az európai ember az iszlámvallási szabályok szerinti női öltözetre pánikkal?

Ki fogja Angela Merkelt felelősségre vonni?
Magyarország érdeke, hogy Németország erős legyen. Merkel egy évvel ezelőtt meghozott migránsokat behívó döntését, majd a német választok értékelik.

Miért van az, hogy a migránsok 20 nap szabadságot kapnak, és visszautazhatnak oda, ahonnan elmenekültek? Teljesen feje tetejére állt a világ?
Igen, ez is egy rosszul értelmezett emberi jog. Mint ahogy az is, hogy Belgiumban esete 10 és reggel 6 óra között nem lehet rendőrségi razziát tartani, mert rendőr szakszervezetek ezt kiharcolták.

2016. szeptember 23.