Tuzson Bence: Brüsszel fél a demokratikus népszavazástól

Tuzson Bence: Brüsszel fél a demokratikus népszavazástól

PÉTERVÁSÁRA Azért fél Brüsszel a népszavazástól, mert a kényszerbetelepítésről kiderülne: antidemokratikus. Mi most egyedül vagyunk Európában, de harcolunk és küzdeni fogunk igazunkért a végsőkig. Ezért a magyar nemzet sorsáról is dönthetünk október 2-án – jelentette ki Tuzson Bence, szeptember 20-án, Pétervásárán. A kormányzati kommunikációért felelős államtitkár volt a vendége, a „Védjük meg Magyarországot” országjáró fórum sorozat pétervásárai állomásának.

A mindössze három ezer lélekszámú Heves Megyei kisváros, Szántó Vezekényi István művelődési házának különtermét zsúfolásig megtöltő – a helyiek szerint sosem tapasztalt érdeklődés mellett – több mint háromszáz ember előtt Horváth László, a Heves megyei II-es választókerület országgyűlési képviselője elmondta: sok okunk van erre a rendezvényre. Pontosan 30 ezer. Mert a választókerületben 30 ezren írták már alá, azt a szándéknyilatkozatot, hogy ne engedjünk a brüsszeli nyomásnak. Ennyi ember mondta azt, hogy nem adjuk fel a biztonságunkat és nem mondunk le önvédelmünk jogáról. Az életünket a saját kezünkben akarjuk tartani.

A 30 ezer előzetes vélemény azt is mutatja, hogy a népszavazás nem egy párt ügye, hanem nemzetünk jövőjét befolyásolja évszázadokra. Ez a sorsunkról szóló döntés. Ezt október 2-án nem hibázhatjuk el. Mert akkor nem ismernénk rá a mi gyönyörű Mátra vidékünkre 50 év múlva. Meg kell őrizni azokat az értékeket, amit őseink hagytak ránk.

Valaki azt mondta nekem, és egyetértek vele: az a szörnyű, hogy egyáltalában ezért a „nemért” kampányolni kell. A transzparenseken pedig minden párt logójának ott kellene lennie.
Remélem, hogy Magyarország elsőként mutatja meg Európának, hogy mi továbbra is keresztény országban, iszlám hatástól függetlenül akarunk élni. Így a népszavazást illetően is jó okunk van a bizakodásra. Az a cél, hogy ezt az egyetértést átfordítsuk tettekre is október 2-án.

„Meggyőződésem, hogy a problémát nem kezelni, hanem megelőzni kell. E tekintetben Ausztria és Németország már elbukott. Mert azokat a migránsokat, akik ott tartózkodnak náluk, már nem tudják kitenni az országukból. Kérdezem én, ha például Pétervásárában le kellene telepíteni néhány migránst, a polgármester úr melyik utca, melyik házát jelölné ki? Mit szólnának ehhez a szomszédok? Ki akarna majd ezek mellett élni? Nőne a félelem, a bizonytalanság. És vajon a betelepítetteknek nem az lenne az első dolga, hogy megszöknének, mert ők nem itt, hanem Németországban akarnak élni?

Vagyis a kényszerbetelepítés nem lenne jó azoknak a településeknek ahova betelepítenének, és nem lenne jó azoknak sem, akiket betelepítenének! Akkor meg mi értelme?” – tette fel a kérdést az országgyűlési képviselő.

GALÉRIA

 

Tuzson Bence közölte: azért is fontos, hogy itt lehetek a Mátraalján, mert amíg én még kezdő ügyvéd voltam, Horváth képviselő úr már javában harcolt azért, hogy Bélapátfalván, a cementgyár helyén milyen munkalehetőségek jöhetnének létre. Hatvanban gyerekeskedtem és nyaraimat a közelben, Mátraszentlászlón töltöttem. Tehát most „hazajöttem”.

„Az országjárás lényege, hogy minél több emberhez eljuthassunk és elbeszélgessünk velük arról, hogy a bevándorlási hullám megállításáért mit tehetünk közösen. A népszavazás tétje tehát az, hogy képesek vagyunk-e megállítani Brüsszel döntési gépezetét. Ezt pedig csak egy népszavazás tudja megakadályozni. Az EU eredendően – az alapítók szándéka szerint – egy demokratikus rendszer, és döntéshozatalának is a nemzetek akaratán kellene alapulnia, nem pedig fordítva, ahogy most történik a migránskérdésben. Nem lehet a nép akarata nélkül Brüsszelnek döntenie, és hogy e központi akaratnak a tagállamok csak végrehajtói legyenek. Ez antidemokratikus. Ezt nem akarhatják Brüsszelben sem. Egy népszavazás döntését azonban mindenkinek figyelembe kell venni.

A kötelező betelepítési rendszer azt jelenti, hogy nem táborokban helyeznék el a bevándorlók millióit, hanem ebben minden település érintett lenne. Ez a német rendszer azt jelenti, hogy a tartományok között osztják szét a migránsokat, és a helyi önkormányzatok feladata, hogy őket lakásokban elhelyezze el. Ha ezt bevezetnék hazánkban, akkor ebben mind a 3200 magyar település érintett lenne.

A bajt ott kell orvosolni, ahol keletkezik. Tisztában vagyunk azzal, hogy az ideérkező emberek jó része áldozat: hazájuknak, álnok ideológiáknak és az embercsempészeknek.

Ha egyszer rosszul döntünk nemcsak a mi, hanem gyerekeink és unokáink életét is elrontjuk. Olyan folyamat indulhatna el, aminek beláthatatlan következményei lennének a magyarság fennmaradására.

Mi most egyedül vagyunk Európában. Azért fél Brüsszel a népszavazástól, mert a kényszerbetelepítést, amit Brüsszel be akar vezetni, arról kiderülne, hogy antidemokratikus. Legyünk bátrak és döntsünk nemmel a kényszerbetelepítésre.

A csaknem másfélórás előadás után kérdéseket tettek fel az államtitkárnak.

Sokan nem érzik a veszélyt. A kampányt hogyan lehetne efelé irányítani? Mi lehet a kormány forgatókönyve, ha ugyan sikeres a népszavazás, de az EU mégis bevezet?
Tuzson: Olyan nem lesz, hogy ebben az esetben Magyarországon ezt bevezessék. Jogi kötelezettségünk ugyanis, hogy a nép akaratát teljesítsük. Az EU nem fog tudni szembemenni saját elvével, ha mégis, akkor megbuknának, mert kiderülne, hogy rendszerük antidemokratikus.

Horváth: Ha Magyarország biztonságos marad, annak versenyelőnye van, mert itt nyugodtan lehet sétálni az utcán, míg vannak olyan államok, ahol már nem.
Látott egy plakátot, „Október 2-án Európáról döntünk, szavazzon igennel”. Félrevezetik az embereket.

Tuzson: Magyarországon fel sem merül az EU-ból való kilépés. Határozott az álláspontunk. Mi ezer éve Európához tartozunk, és azért harcolunk, hogy Európa biztonságos legyen. Ez a népszavazás még egy országgyűlésinél is fontosabb – összegezte az államtitkár.

2016. szeptember 20.