Pest Megyei Rendőr és Tűzoltó Nap

Pest Megyei Rendőr és Tűzoltó Nap

DUNAKESZI A rendőrség és tűzoltóság számíthat a magyar kormányra. A magyar emberek, ezen belül Dunakeszi lakossága arra kérjük Önöket, hogy mi is számíthassunk az Önök munkájára! Mert Önök nélkül nincs biztonság és nem érezhetjük azt, hogy szabadon élhetünk – jelentette ki Tuzson Bence, a Miniszterelnöki Kabinetiroda kormányzati kommunikációért felelős államtitkára, április 30-án, szombaton, a Dunakeszi Katonadombon megtartott idei Pest Megyei Rendőr és Tűzoltó Napon.

A Pest megyei ötös választókerület országgyűlési képviselője megnyitó beszédében elmondta: „Szent György a rendőrök és Szent Flórián a tűzoltók védőszentjének személye kötelezettséget ró ránk. Mert üzenik a hősiességet, a kitartást, a szolgálatot az emberek érdekében, akiket védelmezni kell. Ezek az ünnepnapok a rendőrökről és tűzoltókról szólnak, mert Önök teremtik meg a mindennapok biztonságát az emberek számára.

Ám úgy gondolom, hogy ezek a napok a polgárokról is szólnak, mert mi vagyunk azok, akiknek meg kell, hogy becsüljük az Önök szolgálatát, mert annak jótékony hatását mi mindnyájan élvezzük” – hangsúlyozta az államtitkár.

„Hiszen, ha Önök nem végeznék el lelkiismeretesen a munkájukat, akkor mi lakosok sem érezhetnénk magunkat biztonságban, az utcákon, tereken és otthonainkban. Ám napjainkban teljesen új kihívásokkal nézünk szembe. Országunk déli határai mentén ugyanis tíz- és százezrek, sőt milliók mennek el, s nincs messze az az idő, amikor ez az embertömeg az országunkon keresztül haladt át. Akkor a jogi, fizikai, és élőerő hármas védelmi vonal részeként az utóbbi gerincét a magyar rendőrök jelentették, s feladatukat a napi munkájuk mellett kiválóan végezték el. Sőt, tudom, hogy Önök közül többen ott védték hazánk határát a múlt év nyarán, a legkritikusabb időkben, amiért minden köszönetet és elismerést megérdemelnek” – mutatott rá Tuzson Bence.

Az államtitkár hozzátette: „De elmondhatjuk, hogy az Önök áldozatos munkája által meg tudtuk és most is meg tudjuk védeni hazánkat az óriási migrációs nyomással szemben. És látjuk a közelmúltból, a párizsi, brüsszeli terrorcselekmények által, hogy mi történik akkor, ha a rendőrség nem tudja az emberek mindennapos biztonságát megfelelően biztosítani. Ugyanezt a kemény szolgálatot végzik a katasztrófavédelem és a tűzoltóság szakemberei is, határainkon belül, és itt Pest megyében is. Köszönjük, hogy számíthatunk Önökre mindenkor” – emelte ki az országgyűlési képviselő.

Tuzson Bence kitért arra, hogy az államnak is vannak kötelezettségei azokkal szemben, akik megvédik a hétköznapok biztonságát. „A rendőrség elismeréséhez tartozik, hogy a magyar kormány életpályamodellt kínál a fegyveres erők tagjai számára, valamint a béremelés is. Ez utóbbi azt jelenti, hogy először tavaly 30 százalékkal, majd évente 5-5 százalékkal emelik a rendőrök bérét, egészen az 50 százalékos mértékig, 2019-ig. A magyar kormány megbecsülése azonban nemcsak a bérekre, hanem az eszközök, felszerelések ellátására is kiterjed, amelyek képessé teszik a rendőröket, tűzoltókat, hogy megvédjenek minket.

Ebben Önök számíthatnak a magyar kormányra! És mi, magyar emberek, Dunakeszi lakossága, arra kérjük Önöket, hogy továbbra is számíthassunk az Önök munkájára! Mert Önök nélkül nincs biztonság, és nem érezhetjük azt, hogy szabadon élhetünk! Köszönöm, hogy meghallgattak” – fejezte be beszédét Tuzson Bence.

2016.04.30.