Veszprém soha nem tapasztalt mértékű, dinamikus fejlődés előtt áll

Veszprém soha nem tapasztalt mértékű, dinamikus fejlődés előtt áll

A magyar gazdaság kiemelkedő teljesítményének köszönhetően mintegy 40 milliárd forintos kormányzati támogatásban részesült Veszprém. E források felhasználásával országos jelentőségű fejlesztések valósulhatnak meg a városban – jelentette ki Tuzson Bence, a Miniszterelnöki Kabinetiroda kormányzati kommunikációért felelős államtitkára veszprémi látogatásán, 2017. február 13-án.

Az államtitkár megbeszélést folytatott Porga Gyulával, Veszprém polgármesterével, melynek során kifejtette: a városvezetés legfontosabb feladata az elkövetkező időszakban, hogy a Modern Városok Programból származó 40 milliárd forintot a megfelelő módon, optimális ütemezés szerint használja fel kitűzött céljai megvalósítására. Amennyiben ezt a feladatot sikeresen látják el, a következő években soha nem tapaszt mértékű, dinamikus fejlődésben lesz részük az itt élőknek, és a település frekventált turisztikai célponttá válhat.

Veszprémi látogatása alkalmával Tuzson Bence Ovádi Péterrel, a Fidesz helyi országgyűlési képviselőjelöltjével is találkozott. Az egyeztetésen áttekintették a város és a környező települések főbb problémáit, majd az ebből leszűrhető tanulságokat összegezve elmondta: Ovádi Péter képviselőjelöltnek esetleges 2018-as megválasztását követően bőven lesz feladata a választókerületben, tekintettel arra, hogy a jelenlegi országgyűlési képviselő, az ellenzéki Kész Zoltán nem sok energiát fordít arra, hogy ellátogasson a különböző településekre, és az ott élő emberek problémáival foglalkozzon. Hozzátette: a Fideszes országgyűlési képviselőjelöltet alkalmasnak tartja e feladat ellátására, hiszen Ovádi Péter jelenleg is minden lehetséges fórumon képviseli az itt élő embereket, rendszeresen ellátogat a településekre, jó kapcsolatot ápol a polgármesterekkel, noha most még nem országgyűlési képviselő.

Galéria

 

Végezetül a kormányzati kommunikációért felelős államtitkár látogatást tett a helyi Transmodul Kft. menedzsmentjénél. A cég 2016 augusztusában 413 millió forint támogatást nyert el a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program kutatás-fejlesztésre kiírt pályázatán. E támogatásból egy olajkárok felszámolását célzó víztisztító berendezés kifejlesztését vállalták. Maár Márton, a társaság igazgatója a cégről tartott bemutatón elmondta: a víztisztító berendezés lehetővé teszi az ásványi és étkezési olajokkal szennyezett vizek tisztítását, de akár hajókatasztrófáknál is alkalmazható a tengerbe ömlött olajtól való kármentesítésre. Jelenleg a berendezés prototípusát tesztelik. A cégvezető ismertette a társaság több mint két évtizedes történetét, és kitért arra, hogy az elsősorban ipari automatizálással foglalkozó Transmodul Kft. tevékenységével 80 százalékban a nagy autógyártók beszállítóit szolgálja ki, de partnere volt többek között a Fextronics és Microsoft is, de együttműködnek a svájci Insys-szel és a kanadai Eclipse céggel is.

Tuzson Bence mindehhez hozzáfűzte, hogy Magyarország számára stratégiai fontosságúak a tudásalapú, magas hozzáadott értékkel, és saját fejlesztésekkel bíró cégek, mert ezek lehetnek versenyképesek a világpiacon. Ennek megfelelően a társaság a jövőben is számíthat a kormány támogatására.

2017. február 13.